«Κομμένα» τα επαγγελματικά γεύματα στη Βρετανία

«Κομμένα» τα επαγγελματικά γεύματα στη Βρετανία

Οι ρυθμοί στα βρετανικά γραφεία έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που οι εργαζόμενοι δεν... ξεμυτίζουν και πλέον δεν γευματίζουν με τους συναδέλφους τους εκτός εργασιακού χώρου

«Κομμένα» τα επαγγελματικά γεύματα στη Βρετανία
"Κομμένα" τα επαγγελματικά γεύματα στη Βρετανία. Έχει πέσει τόση δουλειά στα γραφεία των Βρετανών με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να κάνουν επαγγελματικά ραντεβού σε εστιατόρια. 
 
Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, οι έντονοι ρυθμοί στη δουλειά όπως και η έλλειψη χρόνου δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να... ξεμυτίσουν από το γραφείο τους. 

Κλείσιμο
Παλαιότερα έκαναν επαγγελματικά ραντεβού πίνοντας με τους συνεργάτες τους ένα ποτήρι κρασί κι αν το γεύμα πήγαινε καλά, τότε έκλειναν μία συμφωνία.  

Είθισται πολλές εταιρείες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα επαγγελματικά γεύματα. Στην σύγχρονη όμως εποχή, όπου ο χρόνος τρέχει, τα επαγγελματικά γεύματα τείνουν να εκλείψουν.

Περίπου το 50% των Βρετανών εργαζομένων δηλώνουν αρκετά πολυάσχολοι κι ότι δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε για φαγητό με τους συνεργάτες τους, σύμφωνα με έρευνα της υπηρεσίας κρατήσεων εστιατορίων "Booktable". 

H έρευνα έδειξε πάντως ότι ,το παραδοσιακό επαγγελματικό γεύμα τείνει στις μέρες μας να καταργηθεί, τουλάχιστον στη Βρετανία. 
 
"Η τάση αυτή ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του' 80", υποστηρίζει η εφημερίδα "Telegraph". 

Το επαγγελματικό γεύμα έχει καθιερωθεί στη Βρετανία όπως και σε άλλες χώρες ως μία στρατηγική των εταιρειών για να έρθουν πιο κοντά με τους συνεργάτες τους, όπως επισημαίνει η έρευνα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα "Telegraph". Και πάνω από το ένα τρίτο των εργαζομένων έχουν παραδεχτεί ότι θα  μπορούσαν να δώσουν τα χέρια με έναν συνάδελφο στη διάρκεια ενός επαγγελματικού γεύματος. 
 
Όμως, η έλλειψη χρόνου καθώς και οι αυξημένες οικονομικές πιέσεις στις βρετανικές επιχειρήσεις είναι η κύρια αιτία "θανάτου" των επαγγελματικών γευμάτων, τουλάχιστον για τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων, όπως προκύπτει από την  έρευνα.  

Ακόμα και οι εργαζόμενοι που κάνουν επαγγελματικά γεύματα, βιάζονται πολύ. Το 34% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι το γεύμα με συνεργάτες δεν διαρκεί πάνω από μία ώρα...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης