Χρυσό στο Τάε Κβον Ντο για τον αδελφό του βομβιστή των Βρυξελλών, Λαχράουι

Χρυσό στο Τάε Κβον Ντο για τον αδελφό του βομβιστή των Βρυξελλών, Λαχράουι

Ο Μουράντ Λαχράουι κέρδισε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο - Επόμενος σταθμός οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο

Χρυσό στο Τάε Κβον Ντο για τον αδελφό του βομβιστή των Βρυξελλών, Λαχράουι
Μπορεί ο αδελφός του να σκόρπισε το θάνατο όταν πυροδότησε εκρηκτικά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ, όμως, εκείνος σκορπά τη χαρά για την ανάδειξή του στον αθλητισμό.

Ο λόγος για τον Μουράντ Λαχράουι, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο που διεξήχθη την Πέμπτη στην Ελβετία.

Κλείσιμο
Ο 21χρονος Μουράντ Λαχράουι στέφθηκε πρωταθλητής αφού κέρδισε τον Ισπανό Χεσούς Τορτόσα και οδεύει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η βελγική εθνική ολυμπιακή ομάδα, της οποίας είναι μέλος, ανήρτησε μήνυμα στο Twitter εκφράζοντας την στήριξή της για τον «πολλά υποσχόμενο» αθλητή.

Ο Μουράντ Λαχράουι είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, μετά την τρομοκρατική επίθεση, στην οποία συμμετείχε ο αδελφός του Ναζίμ.

Αφότου ο Ναζίμ Λαχράουι μαζί με τον Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Μοχάμεντ Αμπρινί έθεσαν σε εφαρμογή το φονικό πλάνο τους σκοτώνοντας 14 ανθρώπους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχε εκφράσει την έκπληξή του για την απόφαση του αδελφού του.

«Η οικογένειά μου και εγώ έχουμε τα ίδια ερωτήματα. Ήταν ένας καλός, έξυπνος άνθρωπος. Δεν μπορώ να το πιστέψω», είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, μετά το «χτύπημα» στο Ζάβεντεμ.

Ο Μουράντ εξήγησε πως οι γονείς του και ο ίδιος δεν είχαν επαφή με τον Ναζίμ Λαχράουι από όταν εγκατέλειψε το Βέλγιο για να μεταβεί στη Συρία τρία χρόνια πριν τις επιθέσεις.

Παρά τις προσπάθειές του να τον προσεγγίσει μέσω Facebook το 2013, ο Ναζίμ δεν απάντησε στα μηνύματά του.

«Δεν προσπαθώ να καταλάβω. Προσπαθώ να προχωρήσω και να γυρίσω σελίδα», είχε πει ο πρωταθλητής σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον αδελφό του, ο οποίος εκτιμάται ότι ήταν ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης