Τελικά ο Σαπέν παραδέχτηκε ότι τράβηξε το εσώρουχο δημοσιογράφου!

Τελικά ο Σαπέν παραδέχτηκε ότι τράβηξε το εσώρουχο δημοσιογράφου!

Οσα έγιναν πέρσι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός 

Τελικά ο Σαπέν παραδέχτηκε ότι τράβηξε το εσώρουχο δημοσιογράφου!
Ο Μισέλ Σαπέν ζήτησε συγγνώμη μετά την αποκάλυψη ενός βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία σύμφωνα με την οποία, πέρυσι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο ίδιος φέρεται να τράβηξε το λάστιχο του εσωρούχου μιας δημοσιογράφου.
   
H "υπόθεση εσώρουχο", όπως την αποκαλεί ο γαλλικός Τύπος, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Elysee Off» των Στεφανί Μαρτό και Αζίζ Ζεμουρί, το οποίο αποκαλύπτει τα «ροζ» παρασκήνια του προεδρικού μεγάρου. 
 
Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται ότι, στην προ Ολάντ εποχή, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών και ο διευθυντής του τμήματος προσωπικού παρενοχλούσαν καθημερινά τις γυναίκες υπαλλήλους ή τις έφερναν σε δύσκολη θέση με σχόλια για την εμφάνισή τους και χαρακτηρισμούς όπως «Πίγκι η γουρούνα» κ.λπ.
   
Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρασκήνιο είναι αυτό με πρωταγωνιστή τον Μισέλ Σαπέν, ο οποίος, φέρεται ότι κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός το 2015 να «τράβηξε το λάστιχο του εσωρούχου μιας δημοσιογράφου μεγάλης καθημερινής εφημερίδας, η οποία φορούσε χαμηλοκάβαλο παντελόνι».



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου ο υπουργός, βλέποντας μια δημοσιογράφο να σκύβει για να πάρει από κάτω ένα στυλό, «δεν μπορεί να κρατήσει το χέρι του μουρμουρίζοντας: “Α, μα τι μου δείχνετε εδώ δα;” και (...) πιάνει το λάστιχο του εσώρουχου της δημοσιογράφου που φοράει χαμηλοκάβαλο παντελόνι». Το επεισόδιο αυτό αναφέρθηκε, με διαφορετικό τρόπο, σε ένα άρθρο που υπέγραφαν 40 γυναίκες δημοσιογράφοι, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2015. Οι συγγραφείς είχαν κάνει λόγο για έναν «υπουργό ο οποίος, βλέποντάς μας σκυμμένες για να πάρουμε από κάτω ένα στυλό, δεν μπορεί να κρατήσει το χέρι του μουρμουρίζοντας: “Α, μα τι μου δείχνετε εδώ δα;”». Σύμφωνα με μία από τις συντάκτριες αυτού του άρθρου που φέρει τον τίτλο «Κάτω τα ξερά σας» ("Bas les pattes"), ο Σαπέν είχε «αγγίξει» τη δημοσιογράφο «χαμηλά στην πλάτη».

Αρχικά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έσπευσε, όπως είναι φυσικό, να διαψεύσει αυτή την ιστορία λέγοντας ότι περιέχει «ανακρίβειες και χυδαιότητες», ενώ προανήγγειλε περαιτέρω ενέργειες για να εξασφαλίσει «ότι θα γίνει σεβαστή η πραγματικότητα».Όταν όμως ο γαλλικός Τύπος συνέχιζε να ασχολείται με το ατυχές περιστατικό, ο ίδιος έσπευσε να απολογηθεί:

"Τον Ιανουάριο του 2015, στο Νταβός, παρουσία είκοσι ανθρώπων, έκανα μια παρατήρηση σχετικά με την ενδυμασία μιας δημοσιογράφου βάζοντας το χέρι μου στην πλάτη της. Δεν υπήρχε από την πλευρά μου καμία επιθετική ή σεξιστική πρόθεση αλλά το εν λόγω πρόσωπο θίχτηκε από την παρατήρηση και την χειρονομία μου. Όταν η ίδια μου είπε ότι  αισθάνθηκε προσβεβλημένη, έσπευσα να της ζητήσω συγγνώμη", είπε ο Σαπέν.  Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών  πρόσθεσε επίσης πως το επεισόδιο αυτό είναι μία ιστορία που ανήκει στο παρελθόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης