«Άκουσα μέσα στη νύχτα ουρλιαχτά», λέει ο ιδιοκτήτης της ελληνικής ταβέρνας

«Άκουσα μέσα στη νύχτα ουρλιαχτά», λέει ο ιδιοκτήτης της ελληνικής ταβέρνας

Ο Βασίλης Μεχαλιώτης, που διαμένει επάνω από το εστιατόριό του, δίπλα στο σταθμό μίλησε στο protothema.gr - Τοξικομανής και ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο ο 27χρονος δράστης, λέει το «Focus»

«Άκουσα μέσα στη νύχτα ουρλιαχτά», λέει ο ιδιοκτήτης της ελληνικής ταβέρνας
Πανικός, τρομαγμένο πλήθος παντού, μια περιοχή «πλημμυρισμένη» από media  και αστυνομία να έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή για να συλλέξει ίχνη ενός νέου μακελάρη που σπέρνει τον τρόμο... στο όνομα του Αλλάχ.

Αυτή την εικόνα περιγράφει ο Βασίλης Μεχαλιώτης, Έλληνας που ζει στο εξωτερικό και είναι ιδιοκτήτης της διάσημης ταβέρνας - ελληνικό εστιατόριο «Orfeas» στο Γκράφινγκ, νοτιοδυτικά του Μονάχου, η οποία βρίσκεται μια «ανάσα» από τον σιδηροδρομικό σταθμό και την περιοχή όπου εκτυλίχτηκε η τρομοκρατική επίθεση.

Κλείσιμο
Ο Βασίλης Μεχαλιώτης, μιλώντας στο protothema.gr, περιγράφει πώς έζησε το περιστατικό που χτύπησε νέο παγκόσμιο «συναγερμό».  




«Μέσα στη νύχτα, ξημερώματα, γύρω στις 05:00 ώρα Μονάχου, άκουσα ουρλιαχτά κι ένα ελικόπτερο να πετά πάνω από την περιοχή. Θορυβημένος, αντελήφθην ότι κάτι είχε συμβεί. Εγώ διαμένω πάνω από το εστιατόριό μας και όλα τα έζησα από απόσταση αναπνοής», διηγείται ο ίδιος και συνεχίζει: «Εδώ η περιοχή έχει πάντα πολύ κόσμο, διότι οι άνθρωποι ξυπνούν νωρίς και χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς για να μετακινηθούν προς τους χώρους εργασίας τους».

Ο κύριος Μεχαλιώτης, από την τζαμαρία του εστιατορίου του, λίγα λεπτά μετά τις 13:00, δίνει την εικόνα που επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. «Όλη η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Στην περιοχή βρίσκεται πλήθος κόσμου που παρακολουθεί τα γεγονότα, με το σημείο της επίθεσης να είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία».

Το χρονικό της επίθεσης 

Η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Γερμανία, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Ενας 27χρονος Γερμανός επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μπροστά στην είσοδο της ελληνικής ταβέρνας «Ορφέας»,  νοτιοδυτικά του Μονάχου.



Ένας άντρας βαριά τραυματισμένος από την επίθεση υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, μετέδωσαν η δημόσια βαυαρική ραδιοφωνία και το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.



Τα κίνητρα του δράστη 

Συγκεχυμένες παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι πληροφορίες γύρω από τα κίνητρα του δράστη. Το περιοδικό «Focus» πάντως αναφέρει ότι ο 27χρονος δράστης είναι τοξικομανής και ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο, σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών, Γιοαχίμ Χέρμαν.  

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο άντρα έχει «εκ των προτέρων ισλαμιστικό» κίνητρο.

«Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί», είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, «ένας νεαρός άντρας», συνελήφθη και «δεν είναι πολύ συνεργάσιμος». Ο άντρας αυτός «μοίρασε μαχαιριές γύρω του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, ο Γερμανός που έχει συλληφθεί δεν είναι μετανάστης.


Η πληροφορία που θολώνει το τοπίο, ωστόσο, έρχεται από αστυνομικές πηγές, κατά τις οποίες ο δράστης ήταν τοξικομανής και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και δίνει άλλη τροπή στα κίνητρά του. Κατά τη σύλληψή του ο δράστης δεν φορούσε παπούτσια. 

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Σε λίγο αναμένεται συνέντευξη Τύπου, εκεί όπου θα αποσαφηνιστούν τα πραγματικά κίνητρα του δράστη. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης