Νέα δημοσκόπηση δείχνει φιλοευρωπαϊκή στάση της Αυστρίας

Νέα δημοσκόπηση δείχνει φιλοευρωπαϊκή στάση της Αυστρίας

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ το 60% - Κατά το 31% των πολιτών

Νέα δημοσκόπηση δείχνει φιλοευρωπαϊκή στάση της Αυστρίας
Υπέρ της παραμονής της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών της, και μάλιστα σε ποσοστό 60%, ενώ ένα ποσοστό 31% υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Αυτό προκύπτει από αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, που δημοσιεύτηκε σήμερα με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνεται από την Αυστριακή Εταιρεία Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις συνολικά 50 παναυστριακές δημοσκοπήσεις που η ίδια έχει πραγματοποιήσει από τον Ιούνιο του 1995 (έτος ένταξης της Αυστρίας στην ΕΕ), παρά τις κάποιες διακυμάνσεις, διαπιστώνεται πως η άποψη του αυστριακού πληθυσμού στο θέμα παραμονής ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει σταθερή, με το μέσο όρο των υποστηρικτών της παραμονής απ’ όλες τις δημοσκοπήσεις, να βρίσκεται στο 70% - και της αντίπαλης άποψης στο 23%.

Κλείσιμο
Η μεγαλύτερη υποστήριξη του αυστριακού πληθυσμού στην συμμετοχή της Αυστρίας στην ΕΕ, είχε καταγραφεί σε ανάλογη δημοσκόπηση το καλοκαίρι του 2002, με ένα ποσοστό 80%, ενώ το υψηλότερο ποσοστό για μία έξοδό της ήταν το 33% που προέκυψε σε δημοσκόπηση το 2008.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα που είχε διενεργηθεί στην Αυστρία πριν από σχεδόν 22 χρόνια τον Ιούνιο του 1994, ως προς την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, το ποσοστό του "Ναι" είχε ανέλθει στο 66,6% και υπήρξε το υψηλότερο που επιτεύχθηκε ποτέ σε δημοψήφισμα για την ένταξη μιας χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης