Ξέσπασμα χολέρας στη Ζανζιβάρη – Τουλάχιστον 45 νεκροί

Ξέσπασμα χολέρας στη Ζανζιβάρη – Τουλάχιστον 45 νεκροί

Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί - «Σφραγίστηκαν» οι περιοχές που παρουσιάζει έξαρση – Απαγορεύτηκε η πώληση τροφής και χυμών σε ανοιχτές αγορές

Ξέσπασμα χολέρας στη Ζανζιβάρη – Τουλάχιστον 45 νεκροί
Την κινητοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει προκαλέσει το ξέσπασμα χολέρας στο νησί της Ζανζιβάρης, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον 45 ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον 3.000 έχουν προσβληθεί από τη θανατηφόρα ασθένεια.

Οι αρχές του νησιού μιλούν για επιδημία, η οποία πρέπει να περιοριστεί άμεσα, πριν εξελιχθεί σε τραγωδία για τον τοπικό πληθυσμό. Η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει μέτρα, απαγορεύοντας τη διάθεση τροφίμων και χυμών σε ανοιχτές περιοχές, ενώ «σφραγίστηκαν« ολόκληρες περιοχές, στις οποίες τα κρούσματα εμφανίζουν μεγαλύτερη συχνότητα.

Κλείσιμο
Αντίπαλος της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να περιορίσει την έκταση της επιδημίας, είναι οι καιρικές συνθήκες, καθώς συνεχίζονται οι δυνατές βροχές, επιτείνοντας την ήδη τραγική κατάσταση που επικρατεί. Η επιδημία χολέρας εμφανίστηκε μόλις έναν μήνα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης