Βίντεο: Στη Χαβάη προσπαθούν να πείσουν τους ντόπιους να αγαπήσουν... τους τουρίστες!

Βίντεο: Στη Χαβάη προσπαθούν να πείσουν τους ντόπιους να αγαπήσουν... τους τουρίστες!

Ίσως εκ πεποιθήσεως, ίσως επειδή τα έσοδα δεν είναι ικανοποιητικά, οι κάτοικοι στην Χαβάη δεν θέλουν στο νησί τους τουρίστες - Δείτε πώς οι αρχές προσπαθούν να τους πείσουν για το αντίθετο

Βίντεο: Στη Χαβάη προσπαθούν να πείσουν τους ντόπιους να αγαπήσουν... τους τουρίστες!
Η Χαβάη θεωρείται ένας δημοφιλής τόπος για τους τουρίστες σε όλο τον πλανήτη, όμως κάποιοι δεν αγαπούν τον τουρισμό και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ντόπιους, που αναφέρουν αρκετούς λόγους για να υποστηρίξουν τις απόψεις τους.

Όμως, ο διαρκώς αυξανόμενος τουρισμός στην περιοχή, που μόνο το 2014 δέχθηκε περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια τουρίστες, ανάγκασε τις τοπικές αρχές να προσπαθήσουν να μεταπείσουν τους ντόπιους και να τους κάνουν να αγαπήσουν τους τουρίστες. Η Αρχή του Τουρισμού στην Χαβάη ξόδεψε 18.000 δολάρια για να δημιουργήσει ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube και στο οποίο εμφανίζεται ο δημοφιλής σεφ του νησιού Mark Noguchi να σερβίρει ντόπιους και επισκέπτες και να δηλώνει: «Φροντίστε τον τουρισμό. Είναι μια οικογενειακή υπόθεση».
Κλείσιμο



Οι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν ότι τα εισοδήματα από την εργασία στην τουριστική βιομηχανία είναι πενιχρά, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους μεγάλο και υποστηρίζουν ότι ο τουρισμός είναι απειλή για τον πολιτισμό της Χαβάης.

Η 30χρονη Rena Risso, που έχει γεννηθεί και κατοικεί στο νησί Καϊλούα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι, όταν υπάρχουν τουρίστες δυσκολεύεται να βρει θέση εκείνη και τα παιδιά της στην παραλία. Ο Jonathan Osorio, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Χαβάης, υποστήριξε ότι η εκστρατεία των τοπικών Αρχών υπέρ του τουρισμού δεν είναι παρά μια προσπάθεια παραπλάνησης των ντόπιων για να αποτρέψουν την προσοχή τους από τις καταχρήσεις του κλάδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης