Τζόρτζ Κλούνεϊ: Οι πρόγονοί μου ήταν πρόσφυγες που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ

Τζόρτζ Κλούνεϊ: Οι πρόγονοί μου ήταν πρόσφυγες που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ

Ο δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας και παρέδωσε το «βραβείο Aurora» σε μια γυναίκα από το Μπουρούντι - Τι ανέφερε για τους πρόσφυγες

Τζόρτζ Κλούνεϊ: Οι πρόγονοί μου ήταν πρόσφυγες που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ
Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ βρέθηκε την Κυριακή στο Ερεβάν της Αρμενίας και παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 101 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο σταρ του Χόλιγουντ μίλησε σε εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Κλείσιμο
και αποκάλυψε ότι και οι δικοί του πρόγονοι υπήρξαν πρόσφυγες που πάλεψαν με την πείνα στην Ιρλανδία κατά τον 19ο αιώνα και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στις ΗΠΑ, όπου το μόνο που ζητούσαν ήταν ένα δωμάτιο, ένα γεύμα και «ένα χέρι βοήθειας».

Ο 54χρονος ηθοποιός ανέφερε ότι «οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι όπως εσείς και εγώ» και κάλεσε την ανθρωπότητα να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει όσους διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. «Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως άνθρωποι δεν μπορούμε να αποφύγουμε να κοιτάξουμε τον λαό της Συρίας, του Νοτίου Σουδάν ή του Κονγκό»
, υποστήριξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο ηθοποιός.



Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ταξίδεψε στο Ερεβάν της Αρμενίας για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων, που συμβολικά θεωρείται ως έναρξή της η 24η Απριλίου του 1915 και για να δώσει το βραβείο «Aurora», ένα νέο βραβείο που δίνεται σε ανθρώπους που με κίνδυνο της ζωής τους σώζουν τις ζωές άλλων ανθρώπων, στην 59χρονη Marguerite Barankitse από το Μπουρούντι, μια φτωχή χώρα της κεντρικής Αφρικής.

Η Barankitse κατά την περίοδο του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην χώρα της μεταξύ των εθνοτικών ομάδων Χούτου και Τούτσι έσωσε τις ζωές 30.000 ορφανών παιδιών, που ανήκαν στους Χούτου, ενώ η ίδια ανήκει στους Τούτσι. Η 59χρονη έκρυψε τα παιδιά στην καθολική επισκοπή όπου εργαζόταν. Το βραβείο ήταν χρηματικό έπαθλο 100.000 δολάρια για την ίδια και ένα εκατομμύριο δολάρια για να το δωρήσει σε φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης