Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει στη μαύρη αγορά τα όργανα των τραυματιών τζιχαντιστών

Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει στη μαύρη αγορά τα όργανα των τραυματιών τζιχαντιστών

Εξαιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης της οργάνωσης - Απειλούν με θάνατο τους χειρουργούς

Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει στη μαύρη αγορά τα όργανα των τραυματιών τζιχαντιστών
Μέχρι πρότινος υπήρχαν αναφορές για μεταμοσχεύσεις οργάνων από υγιείς ομήρους σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όμως, πλέον εκτιμάται πως η τρομοκρατική οργάνωση αφαιρεί τα όργανα από τραυματισμένους τζιχαντιστές για να τα προωθήσει στη συνέχεια στη μαύρη αγορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Sabah το Ισλαμικό Κράτος έχει ξεκινήσει να πουλάει στη μαύρη αγορά τα όργανα τραυματιών μαχητών ώστε να ενισχύσει οικονομικά τα ταμεία που έχουν αδειάσει.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμη πηγή από τη Μοσούλη, οι τζιχαντιστές απειλούν με θάνατο τους χειρουργούς, ώστε να αφαιρέσουν τα όργανα των τραυματιών τζιχαντιστών, με προτίμηση την καρδιά και τους νεφρούς.

Όλα αυτά, τη στιγμή που τα οικονομικά της τρομοκρατικής οργάνωσης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της σημαντικής απώλειας στα έσοδα από την πώληση πετρελαίου.

«Το Ισλαμικό Κράτος κυριαρχεί ακόμα στην περιοχή, αλλά η πτώση στα έσοδα είναι σημαντική
», δήλωσε αναλυτής στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι και λιγότερες επιχειρήσεις για να φορολογηθούν. Το ίδιο ισχύει στις ιδιοκτησίες και τις εκτάσεις», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Επομένως, μη μπορώντας να αντέξουν το κόστος για τη περίθαλψη των τραυματιών τους οι τζιχαντιστές αφαιρούν τα όργανα των μαχητών πριν τους εκτελέσουν.

Προ μηνών, πάντως, το Ισλαμικό Κράτος είχε ξεκινήσει να διατηρεί στη ζωή τους μαχητές του, υποχρεώνοντας σε υποχρεωτική αιμοδοσία τους ομήρους του.

Από τους ανθρώπους που είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, οι τρομοκράτες αφαιρούσαν τα όργανα για να τα μεταμοσχεύσουν στη συνέχεια στους τραυματίες μαχητές. Εντούτοις, αυτή η πρακτική μοιάζει να αλλάζει…

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Russia Today που επικαλείται ιατρικές πηγές, 183 σοροί σε νοσοκομείο της Μοσούλης δεν είχαν εσωτερικά όργανα.

Τον περασμένο Μάρτιο, μάλιστα, το ρωσικό δίκτυο ανέφερε πως υπήρχαν ενδείξεις πως στη συριακή επαρχία Χασάκα, το Ισλαμικό Κράτος είχε κηρύξει φετβά που επέτρεπε την αφαίρεση οργάνων από αποστάτες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης