Λίβανος: Αυστραλιανό τηλεοπτικό συνεργείο συνελήφθη για απαγωγή ανηλίκων

Λίβανος: Αυστραλιανό τηλεοπτικό συνεργείο συνελήφθη για απαγωγή ανηλίκων

Κατέγραφε με την κάμερα μία μητέρα που αποσπούσε τα παιδιά της από τον Λιβανέζο πατέρα τους, τα οποία είχε πάρει πριν ένα χρόνο από την Αυστραλία

Λίβανος: Αυστραλιανό τηλεοπτικό συνεργείο συνελήφθη για απαγωγή ανηλίκων
Διπλωματικό επεισόδιο με την κυβέρνηση της Αυστραλίας προκάλεσε η ενέργεια των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου, να συλλάβουν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου με «μία αβάσιμη κατηγορία», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές του Λιβάνου κατηγόρησαν το τηλεοπτικό συνεργείο του αυστραλιανού Δικτύου 9, ότι βοήθησαν μία γυναίκα αυστραλιανής καταγωγής, να απαγάγει τα παιδιά της από τον πατέρα τους!

Κλείσιμο
Το τηλεοπτικό συνεργείο εμφανίστηκε ως συνεργάτης του δελτίου ειδήσεων 60 minutes news, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, βιντεοσκοπούσαν τη μητέρα την ώρα που έπαιρνε τα παιδιά της από τον πατέρα τους! Όπως ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας, συνελήφθησαν τόσο η μητέρα, όσο και τα μέλη του συνεργείου, ενώ τα δύο παιδιά δόθηκαν και πάλι στον πατέρα τους.

Η μητέρα των παιδιών, Σάλι Φάουλκερ, υποστήριξε ότι ο πατέρας τους πήρε τα δύο παιδιά πριν έναν χρόνο από την Αυστραλία, για διακοπές και δεν τα επέστρεψε ποτέ. Τα δύο παιδιά εξαφανίστηκαν την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο για το σχολείο τους.

Οι αρχές του Λιβάνου χρησιμοποίησαν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν το περιστατικό. Όπως φάνηκε στο βίντεο, μία ομάδα ανδρών, τους οποίους προφανώς είχε προσλάβει η μητέρα από την Αυστραλία, άρπαξαν τον 4χρονο γιο και την 6χρονη κόρη από τα χέρια της νταντάς και της γιαγιάς τους, χτυπώντας ελαφρά την τελευταία γυναίκα.

Η απαγωγή και η σύλληψη της γυναίκας και του αυστραλιανού τηλεοπτικού συνεργείου, έχουν προκαλέσει μία σειρά από διπλωματικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης