Ισραήλ: Ο στρατός αξιοποιεί αυτιστικούς σε θέσεις-κλειδιά

Ισραήλ: Ο στρατός αξιοποιεί αυτιστικούς σε θέσεις-κλειδιά

Επειδή οι αυτιστικοί αγαπούν την λεπτομέρεια, την ιδιαιτερότητά τους αυτή την εκμεταλλεύονται οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ακόμα και στις πρακολουθήσεις μέσω δορυφόρων

Ισραήλ: Ο στρατός αξιοποιεί αυτιστικούς σε θέσεις-κλειδιά
Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί νέους με αυτισμό σε ευαίσθητες θέσεις.

Μπορεί τα άτομα με αυτισμό να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις κοινωνικές επαφές, ωστόσο, πολλοί απ΄αυτούς έχουν ταλέντο στην τεχνολογία. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο στρατός της χώρας απασχολεί δεκάδες άτομα με αυτισμό αλλά και με πολύ ιδιαίτερες ικανότητες. 

Ένας από αυτούς είναι υπεύθυνος για την ποιοτική ασφάλεια των προγραμμάτων κομπιούτερ, τα οποία έφτιαξαν ειδικοί των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών. 



Εργάζεται μαζί με έναν άλλο στρατιώτη ο οποίος είναι επίσης αυτιστικός. 

Οι δυο νεαροί εκπαιδεύθηκαν σε ένα κοινό πρόγραμμα του ισραηλινού στρατού με το κολέγιο "Kiriat Ono" στο Τελ Αβίβ.

Ο αυτισμός διαγιγνώσκεται όλο και συχνότερα στο Ισραήλ. 

Ένα στα εκατό παιδιά είναι αυτιστικό. Άνθρωποι με σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία, η οποία είναι υποχρεωτική για τους άνδρες τρία χρόνια και για τις γυναίκες δύο χρόνια.
 
Τώρα όμως λειτουργεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει αυτά τα άτομα με τις ξεχωριστές ικανότητες. Κι επειδή οι αυτιστικοί αγαπούν την λεπτομέρεια, την ιδιαιτερότητά τους αυτή την εκμεταλλεύονται οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας. 

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αξιολογούν κυρίως εναέριες φωτογραφίες. Δεν έχουν πρόβλημα με τη ρουτίνα και την επανάληψη. Ένα δύσκολο έργο που δεν μπορεί ο καθένας να το κάνει.

Ακόμα και η μονάδα των μυστικών υπηρεσιών "9900" χρησιμοποιεί αυτιστικούς για παρακολουθήσεις μέσω δορυφόρων. Η οπτική ευαισθησία που διαθέτουν οι αυτιστικοί τους κάνει ικανούς να παρατηρούν και την παραμικρή αλλαγή όσον αφορά μετακινήσεις στρατευμάτων ή όπλων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης