Αίγυπτος: Νέα ομάδα ανακριτών αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή

Αίγυπτος: Νέα ομάδα ανακριτών αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή

Ο 28χρονος φοιτητής εξαφανίστηκε στις 25 Ιανουαρίου, ενώ το πτώμα του βρέθηκε εννέα ημέρες αργότερα στην άκρη ενός δρόμου - Η Ρώμη αμφισβητεί έντονα την εκδοχή της αιγυπτιακής αστυνομίας ότι έπεσε θύμα μιας εγκληματικής οργάνωσης

Αίγυπτος: Νέα ομάδα ανακριτών αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή
Μια νέα ομάδα ανακριτών θα συνεχίσει τις έρευνες για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι, ο οποίος βασανίστηκε μέχρι θανάτου στο Κάιρο, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου καθώς η Ρώμη αμφισβητεί έντονα την εκδοχή της αιγυπτιακής αστυνομίας
ότι έπεσε θύμα μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Κλείσιμο
Ο 28χρονος φοιτητής εξαφανίστηκε στις 25 Ιανουαρίου. Το πτώμα του βρέθηκε εννέα ημέρες αργότερα στην άκρη ενός δρόμου
.

Η μητέρα του φοιτητή
δήλωσε την Τρίτη ότι ο Τζούλιο είχε βασανιστεί τόσο που όταν είδε το πτώμα του στο νεκροτομείο το μόνο που μπορούσε να αναγνωρίσει από τον γιο της ήταν "η άκρη της μύτης του". Απειλήσε μάλιστα ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νεκρού παιδιού της αν η Αίγυπτος δεν μοιραστεί τα αποτελέσματα της έρευνάς της με την ιταλική αστυνομία.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι βρήκε προσωπικά αντικείμενα του φοιτητή στο σπίτι της αδελφής του αρχηγού της συμμορίας: το διαβατήριό του, μια φοιτητική ταυτότητα από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και μια φοιτητική ταυτότητα από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Η σύζυγός, η αδελφή, ο αδελφός και ο γαμπρός του φερόμενου "αρχηγού" έχουν τεθεί υπό κράτηση και κατηγορούνται για απόκρυψη εγκλήματος και κλεπταποδοχή.

Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν οι δολοφόνοι του: επρόκειτο για μια "συμμορία" που απήγαγε αλλοδαπούς και τους λήστευε. Τα τέσσερα μέλη της, που εμφανίζονταν στα θύματά τους παριστάνοντας τους αστυνομικούς, σκοτώθηκαν "σε ανταλλαγή πυρών" με τις δυνάμεις ασφαλείας. Τα στοιχεία αυτά αμφισβητούνται από τις ιταλικές αρχές και την οικογένεια του Ρετζένι.

"Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε τη συγκρότηση μιας ομάδας ανακριτών, προερχόμενων από εργαζόμενους στο γραφείο του, προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες", ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης