ΗΠΑ: Πάνω από 1.100 συλλήψεις «ξένων συμμοριτών»

ΗΠΑ: Πάνω από 1.100 συλλήψεις «ξένων συμμοριτών»

Ευρεία επιχείρηση της υπηρεσίας μετανάστευσης σε όλη την αμερικανική επικράτεια

ΗΠΑ: Πάνω από 1.100 συλλήψεις «ξένων συμμοριτών»
Τεράστια εκκαθαριστική επιχείρηση για μετανάστες που σχετίζονται με συμμορίες και άλλες εγκληματικές πράξεις, πραγματοποίησε η υπηρεσία μετανάστευσης σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί πάνω από 1.100 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν μέλη συμμοριών και βρίσκονταν παράνομα στις ΗΠΑ.

Η επιχείρηση έχει διαρκέσει πέντε εβδομάδες και αναμένεται να συνεχιστεί με τον δεύτερο γύρο, καθώς οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολούθησης, αναφέρουν πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών που έχουν υποπέσει σε εγκληματικές πράξεις και δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Κλείσιμο


Συνολικά, οι πράκτορες της υπηρεσίες μετανάστευσης προχώρησαν στη σύλληψη 1.133 ατόμων, εκ των οποίων οι 915 ήταν μετανάστες που είχαν μπει παρανόμως στη χώρα, ενώ πάνω από 1.000, εκτός από τους νόμους περί μετανάστευσης, είχαν διαπράξει εγκλήματα και είχαν ενταχθεί σε συμμορίες και άλλες ομάδες.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία μετανάστευσης, η συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων ήταν μέλη βάναυσων και εξαιρετικά επικίνδυνων συμμοριών, όπως οι MS-13, Σουρένιος, Νορτένιος, Μπλαντς, αλλά και αρκετές συμμορίες με προεκτάσεις σε μεγάλες φυλακές της χώρας.



Οι επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε περιοχές του Λος Άντζελες, Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο, Ατλάντα, Σαν Φραντσίσκο, Χιούστον, Ελ Πάσο και στο Τέξας. Όσο για τις εθνικότητες, οι περισσότεροι έφεραν αμερικανική βίζα, παραβιάζοντας, ωστόσο, τους όρους που ορίζει η νομοθεσία, ενώ πολλές άδειες παραμονής είχαν λήξει. Άλλοι 239 προέρχονταν από το Μεξικό, την Ισπανία, το Ελ Σαλβαδόρ, την Κίνα, την Τζαμάικα, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες.

Οι πράκτορες συγκέντρωσαν πάνω από 150 πολυβόλα όπλα, περισσότερα από 20 κιλά ναρκωτικά και πάνω από 70.000 δολάρια, από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης