Δαμασκός: Με το «Ι Will Survive» διασκεδάζουν οι νέοι που έχουν απομείνει στα ερείπια

Δαμασκός: Με το «Ι Will Survive» διασκεδάζουν οι νέοι που έχουν απομείνει στα ερείπια

Ο ύμνος της disco κυριαρχεί αυτή την εποχή στις αυτοσχέδιες πίστες της Δαμασκού όπου οι νέοι προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την μνήμη της πόλης και τις προσδοκίες της ειρήνης

Δαμασκός: Με το «Ι Will Survive» διασκεδάζουν οι νέοι που έχουν απομείνει στα ερείπια
Η πόλη που κάποτε αποτελούσε το καμάρι της Μέσης Ανατολής δεν υπάρχει πια. Η πιο ζωντανή και ανεκτική πόλη της περιοχής, με την μεγάλη ιστορία αλλά και την έντονη ζωή, είναι πλέον παρελθόν.

Όμως ακόμα και μέσα στα ερείπια, όσοι έχουν απομείνει επιμένουν να θέλουν να ζήσουν. Και όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα του Indepented, οι νέοι της πόλης μαζεύονται στα λίγα κέντρα διασκέδασης όπου προσπαθούν να κρατήσουν την αύρα της πόλης και την προσδοκία της ειρήνης ζωντανή.

Κλείσιμο
Μέσα στα ερείπια λοιπόν ένα τραγούδι αποτελεί αυτή την στιγμή το απόλυτο hit για όσους επιμένουν να μην την εγκαταλείπουν. Πρόκειται για το «Ι Will Survive», την παλιά disco επιτυχία της δεκαετίας του 70 από την Gloria Gaynor, το οποίο ταιριάζει «γάντι» με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι λίγοι εναπομείναντες νέοι της πόλης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, οι νέοι αυτοί, ιδίως οι άνδρες βρίσκονται διαρκώς κρυμμένοι καθώς φοβούνται μήπως αναγκαστούν να καταταγούν στον στρατό ή σε κάποια οργάνωση που δεν γνωρίζουν.

Παρά το ότι στην πόλη κυριαρχούν άλλου είδους «άσματα» (και... άρματα) τα οποίο δοξολογούν τον Άσαντ ή τον δημοφιλέστατο αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, όταν έρχεται η ώρα της διασκέδασης, τα ντεκς παίρνουν φωτιά με το κλασικό άσμα της ντίσκο. 

Αυτοί οι επιζήσαντες του πολέμου, όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν ή είχαν την τύχη να καταφέρουν να ξεφύγουν, είναι πλέον αναγκασμένοι να μένουν στο πλευρό του Άσαντ, καθώς γνωρίζουν ότι αν στραφούν εναντίον του δεν θα έχουν καμία τύχη για να ζήσουν άλλη μια μέρα στις βομβαρδισμένες «ντίσκο» της άλλοτε ολοζώντανης Δαμασκού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης