Αίγυπτος: Βασάνιζαν για μία εβδομάδα τον Ιταλό φοιτητή πριν τον δολοφονήσουν

Αίγυπτος: Βασάνιζαν για μία εβδομάδα τον Ιταλό φοιτητή πριν τον δολοφονήσουν

Ανέκριναν και βασάνιζαν τον Τζούλιο Ρετζένι ανά δέκα ώρες - Μυστήριο για το ποιος βρίσκεται πίσω από το θάνατό του

Αίγυπτος: Βασάνιζαν για μία εβδομάδα τον Ιταλό φοιτητή πριν τον δολοφονήσουν
Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ιταλία με τη δολοφονία του μεταπτυχιακού φοιτητή στο Κάιρο, Τζούλιο Ρετζένι.

Ο 28χρονος που βρέθηκε νεκρός στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα στις αρχές του Φεβρουαρίου, βασανίστηκε επί επτά ημέρες πριν δολοφονηθεί.

Κλείσιμο
Οι νέες πληροφορίες προκύπτουν από τον γιατρό που εκτέλεσε την νεκροψία στη σορό του άτυχου νεαρού, σύμφωνα με τον οποίο ο ή οι περισσότεροι δράστες τον βασάνιζαν για μία εβδομάδα πριν τον θανατώσουν ανά δέκα με 14 ώρες.

«Αυτό σημαίνει ότι όποιος φέρεται να τον σκότωσε, τον ανέκρινε για να αποσπάσει πληροφορίες», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το οποίο επικαλείται δύο πηγές από την αιγυπτιακή εισαγγελία που με τη σειρά τους αναφέρονται στις δηλώσεις του διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Καΐρου, Χισάμ Αμπντέλ Χαμίντ.

Τα νέα αυτά στοιχεία επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις εκείνων που από την πρώτη στιγμή «έδειξαν» τις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου πίσω από το έγκλημα.

Άλλωστε, τα εγκαύματα από τσιγάρο και τα διαλείμματα που πήραν οι βασανιστές του παραπέμπουν σε τεχνικές που χρησιμοποιούν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
Βέβαια, το υπουργείο Εσωτερικών από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε νεκρός ο Ρετζένι απέρριψε τις παραπάνω εικασίες.

Εντούτοις, αξιωματούχος αποκάλυψε ότι τα τραύματα επήλθαν διαφορετικές φορές μέσα στις ημέρες, ενώ διευκρινίζεται πως ο νεαρός έχασε τελικά τη ζωή του από χτύπημα στο κεφάλι που προήλθε από αμβλύ αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος πραγματοποιούσε έρευνα για τα ανεξάρτητα εργατικά συνδικάτα στην Αίγυπτο και φέρεται ότι είχε γράψει άρθρα επικριτικά για την κυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Το γεγονός αυτό πυροδότησε τις φήμες ότι απήχθη και σκοτώθηκε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας. Οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αιγύπτου ωστόσο έχουν απορρίψει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης