Ετοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορα με τη Ρουμανία η Ουγγαρία

Ετοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορα με τη Ρουμανία η Ουγγαρία

Ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού είπε πως κάτι τέτοιο «δεν θα καταστεί δυνατόν να αποφευχθεί»

Ετοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορα με τη Ρουμανία η Ουγγαρία
Έτοιμη να υψώσει φράχτη στα σύνορα με την Ρουμανία είναι η Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού, Γιάνος Λάζαρ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Λαζάρ είπε πως η ανέγερση του φράχτη στα σύνορα με τη Ρουμανία θα γίνει για να αποτρέψει την είσοδο
Κλείσιμο
προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της και όπως τόνισε, «αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πως δεν θα καταστεί δυνατόν να αποφευχθεί».

«Είμαστε έτοιμοι να ανεγείρουμε έναν επιχειρησιακό φράκτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία επίσης σήμερα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να μην μπορέσει να αποφευχθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Λάζαρ επιβεβαίωσε ότι η Βουδαπέστη, όπως και η ομάδα Βίσεγκραντ, συμφωνεί με την πρόταση η ροή των μεταναστών και των προσφύγων να καταγράφεται στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Ο αληθινός διάλογος έγκειται στο εάν θα βοηθήσουμε τις χώρες των Βαλκανίων ή όχι», σημείωσε ο Λάζαρ και πρόσθεσε πως, εάν δεν υπάρξει δεύτερη γραμμή άμυνας μεταξύ της Ελλάδας και των κρατών του χώρου Σένγκεν, η Ευρώπη θα αφήσει τις βαλκανικές χώρες στην τύχη τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης