«Πυρά» κατά Τσίπρα και απειλές Βέμπερ για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν

«Πυρά» κατά Τσίπρα και απειλές Βέμπερ για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε πολλά έκανε λίγα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο

«Πυρά» κατά Τσίπρα και απειλές Βέμπερ για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν
«Πυρά» κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και απειλές για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, εκτόξευσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μετά τις πρόσφατες απειλές της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ - του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος - τη «σκυτάλη» πήρε ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Κλείσιμο
«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά, αλλά τήρησε λίγα». Σημείωσε δε, πως μία έκθεση ειδικών ως προς τη διασφάλιση των ελληνικών συνόρων, ήταν εξαιρετικά αρνητική και πως σε μεγάλο μέρος, τα Hotspots δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη. Προσθέτοντας, είπε ότι «επιτέλους πρέπει να υπάρξει τάξη στα εξωτερικά σύνορα, να ενταθεί σαφώς ο τρόπος δράσης» και ότι «εάν ζητούν να εισέλθουν εκεί Μαροκινοί, Αιγύπτιοι και Πακιστανοί, πρέπει να μπορούν να αποπέμπονται». «Εάν η Ελλάδα δεν είναι ικανή να εφαρμόσει το νομικό καθεστώς, τότε δεν είναι αδιανόητη μία προσωρινή αποχώρησή της από τη Ζώνη της Σένγκεν», τόνισε.

Ο ίδιος, σημειώνοντας πως μέσα στις εβδομάδες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ευρώπη προχωρά, εκτιμά ότι μέτρα σε εθνικό επίπεδο, όπως προσωρινοί συνοριακοί έλεγχοι, δεν σημαίνουν ότι ακυρώνεται η ευρωπαϊκή λύση, τουναντίον αυτή δίνει την ευκαιρία για να καταργηθούν πάλι τα σύνορα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης