ΔΕΔ: Πρέπει να δημιουργηθούν 1 εκατ. θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες

ΔΕΔ: Πρέπει να δημιουργηθούν 1 εκατ. θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες

Αλλιώς οι πρόσφυγες δεν μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους 

ΔΕΔ: Πρέπει να δημιουργηθούν 1 εκατ. θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες
Πρέπει να δημιουργηθούν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες από τη Συρία, διεμήνυσε ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (ΔΕΔ), εξηγώντας πως αλλιώς οι πρόσφυγες δεν μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.

Όπως είπε οι πρόσφυγες δεν έχουν πια χρήματα, παλεύουν για να πάρουν βοήθεια και αδυνατούν όλο και περισσότερο να στηρίξουν τον εαυτό τους και τα μέλη της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα πολλοί να καταλήγουν να στέλνουν τα παιδιά τους στη μαύρη αγορά για δουλειά ενώ πολλές γυναίκες και κορίτσια αναγκάζονται να προσφύγουν στους πρόωρους γάμους ή την πορνεία για να ζήσουν.

Κλείσιμο
Οι πρόσφυγες πρέπει να λάβουν κάτι παραπάνω από βραχυπρόθεσμη βοήθεια, και χρειάζονται οικονομικές ευκαιρίες ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν στις κοινωνίες στις οποίες ζουν, είπε ο Μίλιμπαντ. Η δημιουργία 1 εκατομμυρίου αδειών εργασίας είναι το πρώτο βήμα για να ωφεληθούν οι πρόσφυγες καθώς και οι χώρες υποδοχής.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, πρέπει να δημιουργηθούν 200.000 άδειες εργασίες στον Λίβανο και την Ιορδανία αντίστοιχα, και 600.000 στη Τουρκία, βάσει των αριθμών των προσφύγων που βρίσκονται ήδη στις χώρες αυτές και είναι σε ηλικία και θέση να εργαστούν.

Πηγή: newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης