Αν και απών, κυριάρχησε στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών ο Ντόναλντ Τραμπ

Αν και απών, κυριάρχησε στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τεντ Κρουζ κέρδισε τις εντυπώσεις, λέγοντας πως «θα βομβαρδίσουμε το Ισλαμικό Κράτος μέχρι να το ισοπεδώσουμε και θα το κάνουμε χωρίς να απολογηθούμε σε κανέναν για την ένταση με την οποία θα το κάνουμε» 

Αν και απών, κυριάρχησε στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών ο Ντόναλντ Τραμπ
Χωρίς τον... «ελέφαντα στο δωμάτιο» - μία έκφραση που οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται σε κάποιον που είναι το κυρίαρχο θέμα - διεξήχθη το τελευταίο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Αϊόβα, που ανοίγουν την Δευτέρα το  "χορό" για το χρίσμα του κόμματος. Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έκανε πράξη τις απειλές του μποϊκοτάροντας την τηλεμαχία των Ρεπουμπλικανών, όμως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κατάφερε να λάμψει δια της... απουσίας του.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε απειλήσει το αμερικανικό δίκτυο "Fox News" που διοργάνωσε το ντιμπέιτ ότι δεν θα παραστεί στην τηλεμαχία εξαιτίας της ξανθιάς δημοσιογράφου Μέγκιν Κέλι, που του έχει κάνει τη ζωή κόλαση, μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Βρέθηκε στο στόχαστρο δύο εσωκομματικών του αντιπάλων, του Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα και του Μάρκο Ρούμπιο. 

Κλείσιμο
Και οι δύο εκτόξευσαν πυρά κατά του Αμερικανού Μίδα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο Μπους επιτέθηκε στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο για τα καυστικά σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς για τους Μουσουλμάνους. «Ο Ντόναλντ Τραμπ για παράδειγμα - αναφέρω το όνομά του σε περίπτωση που λείπει σε κάποιον - πιστεύει ότι για να καμφθούν οι φόβοι των ανθρώπων, θα πρέπει να απαγορεύσουμε την είσοδο των μουσουλμάνων στη χώρα. Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον που είναι τοξικό για την χώρα μας», επισήμανε ο Μπους. 

Αλλά και ο Μάρκο Ρούμπιο αναφέρθηκε με ειρωνικό ύφος στον Τραμπ. «Είναι ένας διασκεδαστικός τύπος. Είναι το μεγάλο σόου επί της γης. Όμως αυτή η προεκλογική εκστρατεία αφορά την μεγαλύτερη χώρα στο κόσμο και έναν πρόεδρο που συστηματικά έχει καταστρέψει πολλά από αυτά που έχουν κάνουν ξεχωριστές τις ΗΠΑ», τόνισε ο Ρούμπιο. 

Ο Τραμπ ήταν και ο μεγάλος «νικητής» στα κοινωνικά δίκτυα. Κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ήταν ο υποψήφιος με τα περισσότερα χτυπήματα -  130 χιλιάδες tweets. 

Από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο πανύψηλος Τεντ Κρουζ είπε την «καλύτερη» ατάκα της βραδιάς, αν και δεν είχε καμία σχέση με τον Τραμπ. «Θα βομβαρδίσουμε το Ισλαμικό Κράτος μέχρι να το ισοπεδώσουμε», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως, «θα το κάνουμε χωρίς να απολογηθούμε σε κανέναν για την ένταση με την οποία θα το κάνουμε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης