Λωρίδα της Γάζας: Μαχητές της Χαμάς θάφτηκαν σε τούνελ

Λωρίδα της Γάζας: Μαχητές της Χαμάς θάφτηκαν σε τούνελ

Η κατάρρευση προήλθε από τη διάβρωση του εδάφους μετά τη δυνατή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών

Λωρίδα της Γάζας: Μαχητές της Χαμάς θάφτηκαν σε τούνελ
Τραγικό θάνατο βρήκαν εφτά μαχητές της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από κατάρρευση του τούνελ που πραγματοποιούσαν εργασίες.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, η κατάρρευση του τούνελ δεν οφείλεται σε κάποια βομβιστική ενέργεια, αλλά σε διάβρωση του εδάφους από τη δυνατή βροχή που είχε προηγηθεί.

Οι μαχητές της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο τούνελ προκειμένου να πραγματοποιούν επιθέσεις στο Ισραήλ, να μεταφέρουν οπλισμό και άλλες προμήθειες.

Οι Ισραηλινές δυνάμεις είχαν καταστρέψει μεγάλο αριθμό από τούνελ της Χαμάς από το 2014, στην περιοχή της Γάζας, τα περισσότερα εκ των οποίων κατασκευάστηκαν εκ νέου.

Ανάλογα τούνελ έχουν κατασκευαστεί και στα σύνορα με την Αίγυπτο, απ' όπου μεταφέρονται προμήθειες για τον οπλισμό και τους πολίτες. Τα τούνελ αυτά διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην οικονομία και την επιβίωση της Παλαιστίνης, καθώς με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται ο αποκλεισμός από το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Κλείσιμο

Ο Αιγυπτιακός στρατός ξεκίνησε μία επιχείρηση διάλυσης των τούνελ στις αρχές του 2015, υποστηρίζοντας ότι έχει εξαλείψει το 90% από αυτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης