Θαμμένες στο χιόνι οι ανατολικές ΗΠΑ - To χιόνι έκλεισε και το Κογκρέσο

Θαμμένες στο χιόνι οι ανατολικές ΗΠΑ - To χιόνι έκλεισε και το Κογκρέσο

Τις τελευταίες ώρες τα συνεργεία καθαρισμού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν το χιόνι από τους δρόμους

Θαμμένες στο χιόνι οι ανατολικές ΗΠΑ - To χιόνι έκλεισε και το Κογκρέσο
Θαμμένες κάτω από το χιόνι παραμένουν πολλές περιοχές στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ μετά την επέλαση της επικής χιονοθύελλας, που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας και έχει αναγκάσει τις αμερικανικές αρχές να σημάνουν συναγερμό.

Τις τελευταίες ώρες τα συνεργεία καθαρισμού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρύνουν το χιόνι από τους δρόμους και πολλοί πολίτες παίρνουν την κατάσταση και τα... φτυάρια στα χέρια τους.

Κλείσιμο
Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις πληγείσες περιοχές είναι συγκλονιστικές. Η χιονοθύελλα στην Ουάσινγκτον ενέπνευσε τους λάτρεις του σκι να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα στις πλαγιές έξω από το Καπιτώλιο, ενώ πολλοί έσπευσαν να παίξουν χιονοπόλεμο. 

Την ίδια ώρα, το χιόνι που κάλυψε την Ουάσινγκτον το Σαββατοκύριακο έκλεισε το Κογκρέσο αναγκάζοντας και τις ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες να βάλουν προσωρινά «λουκέτο». 

Στη Νέα Υόρκη και την Φιλαδέλφεια η κατάσταση είναι καλύτερη με τη ζωή σιγά-σιγά να επιστρέφει στους κανονικούς της  ρυθμούς. 

Την ίδια ώρα, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι οι αρχές στην Ουάσινγκτον δεν ήταν προετοιμασμένες για μία ιστορική χιονοθύελλα. Αντιθέτως, οι αρχές της Νέας Υόρκης κατάφεραν να ελέγξουν την χιονοθύελλα-τέρας που έπληξε τη περιοχή και που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της Νέας Υόρκης. Στο Σέντραλ Παρκ, όπως αναφέρει το Reuters, το χιόνι έφτασε τα 68 εκατοστά. 

Στην πόλη της Ουάσινγκτον, το χιόνι έφτασε τα 51 εκατοστά ενώ στις γύρω περιοχές σχεδόν το ένα μέτρο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Διοίκησης Προσωπικού των ΗΠΑ, εκτός από τα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα παραμείνει κλειστή για όλη την εβδομάδα ακυρώνοντας τις προγραμματισμένες ψηφοφορίες. 

Τα σχολεία στην περιφέρεια της πρωτεύουσας και σε ορισμένα προάστια δεν θα λειτουργήσουν, ενώ η εταιρεία που χειρίζεται τα τοπικά μετρό ανακοίνωσε πως εντός της ημέρας θα επαναφέρει ορισμένα δρομολόγια. 

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μέριελ Μπάουζερ, ζήτησε συγγνώμη από τους συμπολίτες της για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην κυκλοφορία από την επέλαση του «Snowzilla», έτσι όπως βάπτισαν οι ντόπιοι το καιρικό αυτό φαινόμενο, διασκευάζοντας τον τίτλο τη ταινίας «Godzilla». 

Τέλος, στο Μέριλαντ αλλά και στην Βιρτζίνια, οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν σήμερα κλειστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης