Γαλλία: Δεύτερη μέρα υποχώρησης των μετοχών της Renault

Γαλλία: Δεύτερη μέρα υποχώρησης των μετοχών της Renault

Oι υποψίες για εμπλοκή της Renault σε σκάνδαλο αντίστοιχο με την VW που να αφορά τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της οδήγησε την μετοχή της εταιρίας για δεύτερη ημέρα σε πτώση στο Χρηματιστήριο του Παρισιού

Γαλλία: Δεύτερη μέρα υποχώρησης των μετοχών της Renault
Η εμπλοκή της Renault σε φήμες (βάσιμες όπως υποστηρίζουν πολλοί) ότι είναι και αυτή αναμεμιγμένη σε μεθόδους παραποίησης των τιμών για τους ρύπων των αυτοκινήτων της οδήγησε την μετοχή της εταιρίας σε κάθε πτώση μέσα σε δύο ημέρες. Χθες η πτώση ήταν δραματική, καθώς βρέθηκε να χάνει πάνω από 20% της αξίας της για να κλείσει τελικά στο 10%.  Σήμερα τα πράγματα ήταν πιο ελεγχόμενα, με την πτώση να είναι στο 3,4%.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς του Παρισιού, το προηγούμενο της VW έδωσε σήμα στους μετόχους να ρευστοποιήσουν τίτλους της εταιρίας. Όμως η γαλλική κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, και σε καμία περίπτωση η Renault δεν είναι VW. H γαλλική κυβέρνηση που κατέχει το 19,7% της εταιρίας φαίνεται αποφασισμένη να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία με κάθε μέσο, ενώ και αντιπολίτευση παίρνει και αυτή θέση υπέρ της εταιρίας.

Κλείσιμο
«Η πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε ήρεμοι και να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι παρά τα όσα ανακοινώθηκαν από τον ανεξάρτητο ερευνητή, δεν έχουν υπάρξει ακόμα ξεκάθαρα στοιχεία ότι η Renault έκανε αντίστοιχες... αλχημείες με αυτές της VW σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης