Κόκκινα γαρύφαλλα εναπόθεσαν στην πλατεία Σουλταναχμέτ Νταβούτογλου και Ντε Μεζιέ

Κόκκινα γαρύφαλλα εναπόθεσαν στην πλατεία Σουλταναχμέτ Νταβούτογλου και Ντε Μεζιέ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου μία ημέρα μετά το μακελειό

Κόκκινα γαρύφαλλα εναπόθεσαν στην πλατεία Σουλταναχμέτ Νταβούτογλου και Ντε Μεζιέ
Μία ημέρα μετά την τραγωδία στην πλατεία Σουλταναχμέτ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όταν καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό σε τουρίστες, το σημείο επισκέφθηκαν ο Τούρκος πρωθυπουργός και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Τόμας Ντε Μεζιέ εναπόθεσαν κόκκινα γαρύφαλλα στον Οβελίσκο του Θεοδοσίου στην ιστορική πλατεία Σουλταναχμέτ, όπου έχασαν τη ζωή τους δέκα Γερμανοί τουρίστες από τον 28χρονο βομβιστή Ναμπίλ Φαντλί.

Κλείσιμο
Ο Ντε Μεζιέ σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί τουρίστες βρίσκονταν στο στόχαστρο του τρομοκράτη.

«Σύμφωνα με τις έρευνες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση ήταν απευθείας κατά Γερμανών, επομένως δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύνδεση με τη συμβολή μας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Γερμανό υπουργό συνόδευσαν και οι υπουργοί Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, και Εσωτερικών, Εφκάν Αλά. 

Ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε, μάλιστα, τους τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης πριν μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό ομόλογό του, Γιόαχιμ Γκάουκ, καλώντας σε συνεργασία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η κοινή συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης