Πάνω από 80 φάλαινες εξόκειλαν το τελευταίο 24ωρο στη νότια ακτή της Ινδίας

Πάνω από 80 φάλαινες εξόκειλαν το τελευταίο 24ωρο στη νότια ακτή της Ινδίας

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια ειδικών από ένα κοντινό θαλάσσιο πάρκο προκειμένου να προσδιορίσουν τα αίτια του μυστηριώδους φαινομένου και να βοηθήσουν τις φάλαινες να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον ωκεανό

Πάνω από 80 φάλαινες εξόκειλαν το τελευταίο 24ωρο στη νότια ακτή της Ινδίας
Περισσότερες από 80 φάλαινες εξόκειλαν το τελευταίο 24ωρο στη νότια ακτή της Ινδίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρχών της χώρας. 

Οι φάλαινες-πιλότοι άρχισαν να ξεβράζονται στις παραλίες της χώρας τη Δευτέρα το απόγευμα, ανέφερε στον Τύπο ο Ravi Kumar, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού.

Κλείσιμο
Οι διασώστες κατάφεραν να οδηγήσουν τουλάχιστον 36 από τα θηλαστικά πίσω στη θάλασσα, όμως πολλά από αυτά παρέμεναν αποπροσανατολισμένα και έτσι εξόκειλαν ξανά.
Το συγκεκριμένο είδος φαλαινών, όπως εξήγησε, ταξιδεύει σε κοπάδια και η έλλειψη αρχηγού μπορεί να τους δημιουργήσει σύγχυση, οδηγώντας τα στη στεριά.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια ειδικών από ένα κοντινό θαλάσσιο πάρκο προκειμένου να προσδιορίσουν τα αίτια του μυστηριώδους φαινομένου και να βοηθήσουν τις φάλαινες να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον ωκεανό, αφού κινδυνεύει η ζωή τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης