Απίστευτες εικόνες: Τεράστια κύματα χτυπούν και τραυματίζουν λουόμενους στην Αυστραλία

Απίστευτες εικόνες: Τεράστια κύματα χτυπούν και τραυματίζουν λουόμενους στην Αυστραλία

Τεράστια κύματα που χτύπησαν ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Αυστραλίας τραυμάτισαν πάνω από 100 ανθρώπους και οδηγήσαν αρκετούς από αυτούς στο νοσοκομείο

Απίστευτες εικόνες: Τεράστια κύματα χτυπούν και τραυματίζουν λουόμενους στην Αυστραλία
Στα νότια του Σίδνεϊ βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσια θέρετρα της Αυστραλίας, το θαλάσιο πάρκο Figure 8, ένα πανέμορφο κομψοτέχνημα της φύσης πάνω στους βράχους με φυσικές πισίνες και τρύπες στις οποίες οι Αυστραλοί απολαμβάνουν το μπάνιο τους, όντας παράλληλα και ένα από τα πιο φημισμένα μέρη της χώρας για φωτογραφίες.

To σημείο αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους Αυστραλούς, που έστω και μια φορά στη ζωή τους θα ήθελαν να βρεθούν στον συγκεκριμένο χώρο και να παίξουν με αυτή την ιδιαιτερότητα των φυσικών φαινομένων.

Κλείσιμο
Χθες όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τις άλλες φορές. Με την θερμοκρασία να βρίσκεται στην περιοχή κάπου στους 35 βαθμούς Κελσίου, οι Αυστραλοί έφθασαν και πάλι κατά εκατοντάδες στο συγκεκριμένο αξιοθέατο, κάνοντας αυτό που ξέρουν: κολύμπι και φωτογραφίες.

Όμως οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για μεγάλα κύματα, περισσότερο του συνηθισμένου. Όπως όμως φάνηκε κανείς δεν άκουσε, και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστα: Πάνω από 100 τραυματίες, οι περισσότεροι ελαφρά, και τουλάχιστον τρεις από αυτούς με πιο σοβαρά τραύματα που ανάγκασαν τις αρχές να τους οδηγήσουν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα για νοσηλεία.

Στο βίντεο βλέπουμε τα μεγάλα κύματα να παρασέρνουν τους ανθρώπους και να τους σέρνουν και να τους χτυπούν με δύναμη πάνω στα βράχια. Αν και αυτό αποτελεί ένα μέρος της εμπειρίας από το συγκεκριμένο αξιοθέατο, τα χθεσινά γεγονότα ξέφυγαν από κάθε προηγούμενο, με τις αρχές να σκέφτονται πλέον να κλείνουν το πάρκο όταν οι συνθήκες είναι αντίστοιχες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης