Μεξικό: Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 55 χρόνων

Μεξικό: Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 55 χρόνων

Ο υδράργυρος «βούτηξε» στους -18 βαθμούς, ενώ έκλεισε ένα αεροδρόμιο και διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους

Μεξικό: Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 55 χρόνων
Τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 55 χρόνων βιώνει το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, με συνέπεια να κλείσει προσωρινά ένα αεροδρόμιο και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους, οι οποίοι καλύφθηκαν από πυκνό χιόνι.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά σε τριάντα πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ ο υδράργυρος «βούτηξε» έως τους -18 βαθμούς Κελσίου. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού των τελευταίων 55 ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εφρέν Ματαμόρος, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σιουδάδ Χουάρες, μιας πόλης που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιουάουα.

Κλείσιμο
Η ομοσπονδιακή αστυνομία παραμένει σε «κατάσταση συναγερμού» στις πολιτείες Τσιουάουα, Σονόρα, Ντουράνγκο και Κοαουίλα, «προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό» και να βοηθήσει τους οδηγούς. Το διεθνές αεροδρόμιο της Σιουδάδ Χουάρες παρέμεινε κλειστό αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς παγετός είχε καλύψει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης. Σήμερα λειτούργησε ξανά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης