Βίντεο: Ξεχάστε το σκι στις Άλπεις για φέτος τα Χριστούγεννα

Βίντεο: Ξεχάστε το σκι στις Άλπεις για φέτος τα Χριστούγεννα

Χωρίς Κουρσεβέλ και Γκσταντ θα βγάλουμε φέτος τα Χριστούγεννα, καθώς η καλοκαιρία που επικρατεί σε όλη την κεντρική Ευρώπη δεν έχει στρώσει τις πίστες με το απαραίτητο χιόνι για τους λάτρεις του σκι και των ποζάτων selfies

Βίντεο: Ξεχάστε το σκι στις Άλπεις για φέτος τα Χριστούγεννα
Μπορεί για εμάς το θέμα να ακούγεται λίγο υπερβολικό ως προς τις διαστάσεις του, όμως για τους περισσότερους Ευρωπαίους, οι χειμερινές διακοπές συνδυάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις με ένα σύντομο πέρασμα από κάποιο resort των Άλπεων για σκι. Γι' αυτό και η είδηση ότι οι πίστες είναι χωρίς χιόνι σε όλες τις Άλπεις (Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία) αλλά και σε άλλα μεγάλα βουνά της Ευρώπης (όπως τα Πυρηναία) αποτελεί ένα από τα

Ο φετινός Δεκέμβριος είναι ίσως ο πιο ζεστός των τελευταίων δεκαετιών, με διαρκή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής οροσειράς της Ευρώπης, και ελάχιστες ημέρες που έπεσε λίγο χιόνι.

Το αποτέλεσμα είναι να μπορούν να λειτουργήσουν κάποιες πίστες σε πολύ υψηλά υψόμετρα (και με όχι καλή ποιότητα χιονιού) ενώ τα πολύ δημοφιλή θέρετρα που είναι πιο χαμηλά, δεν έχουν επαρκή ποσότητα χιονιού. Και μάλιστα θα οδηγηθούν στην λύση του τεχνητού χιονιού για τις ημέρες των γιορτών, μήπως και καταφέρουν και σώσουν κάτι από την σεζόν.

Η καλοκαιρία που επικρατεί στην Ευρώπη, με τον φετινό Νοέμβριο να είναι ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί στην Ιστορία, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στον χειμερινό τουρισμό που πέρα από θεσμός για τους Ευρωπαίους είναι και ένα σημαντικό έσοδο για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. 

Μάλιστα όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, με βάση τα μοντέλα που έχουν στην διάθεσή τους, η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά, κάτι που σημαίνει ότι όσοι έχουν ετοιμάσει τις βαλίτσες τους για σκι στην Ευρώπη, θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους. Ή τουλάχιστον να ξεχάσουν το σκι και να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να «σκοτώσουν» την ώρα και να ξοδέψουν τα -πολλά- χρήματά τους στο ταλαίπωρο ηλιόλουστο Γκσταντ αυτού του μάταιου κόσμου. 
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης