Παρίσι: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας-καμικάζι πριν ανατιναχθεί

Παρίσι: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας-καμικάζι πριν ανατιναχθεί

Ο διάλογος της βομβίστριας με τους αστυνομικούς λίγο πριν αρχίσει να τους πυροβολεί και στη συνέχεια ανατιναχθεί στο Σεν Ντενί

Παρίσι: Τα τελευταία λόγια της γυναίκας-καμικάζι πριν ανατιναχθεί
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τη γυναίκα-καμικάζι που ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Σεν Ντενί. 

Αρχικά ξεκίνησε να πυροβολεί με καλάσνικοφ κατά των επίλεκτων δυνάμεων της Γαλλικής Αστυνομίας και στη συνέχεια ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και ανατινάχθηκε. 

Κλείσιμο
Είχε προηγηθεί όμως ένας μικρός διάλογος ανάμεσα στη βομβίστρια και των αστυνομικών, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης. 

«Πού είναι ο φίλος σου» φώναξαν οι αστυνομικοί, με τη γυναίκα να απαντά ουρλιάζοντας «δεν είναι φίλος μου».

«Πού είναι» την ξαναρωτούν οι αστυνομικοί χωρίς όμως να προλάβουν να πάρουν απάντηση, αφού εκείνη άρχισε να τους πυροβολεί. 



H Hasna Aitboulahcen τελούσε υπό «τριπλή επιτήρηση» από τη γαλλική μυστική υπηρεσία, από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία της χώρας για διακίνηση ναρκωτικών και τρομοκρατική δραστηριότητα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το κανάλι bfmtv η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ξαδέρφη του εγκέφαλου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ή βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σαιντ Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France.

Το Le Point δίνει μια άλλη εκδοχή: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται από αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένα γυναίκα ήταν υπό παρακολούθηση μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής. Μάλιστα αυτή ήταν η γυναίκα που οδήγησε τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα στο Σαιντ Ντενί. Το Le Point δίνει επίσης την πληροφορία ότι η γυναίκα αυτή ήταν ξαδέρφη του πλέον καταζητούμενου τζιχαντιστή Αμπααούντ.

Η βρετανική Daily Mail επικαλείται δικές της πληροφορίες και μιλάει για μια γυναίκα με ξανθά μακρυά μαλλιά η οποία ενδέχεται να είναι η σύντροφος του Αμπααούντ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης