Ουγγαρία: Συνελήφθησαν δύο Βρετανοί που σχετίζονται με ομάδες τρομοκρατίας

Ουγγαρία: Συνελήφθησαν δύο Βρετανοί που σχετίζονται με ομάδες τρομοκρατίας

Είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης και για τους δύο – Ερωτηματικά για το πώς έφτασαν μέχρι την Ουγγαρία, καθώς δεν έφεραν μαζί τους τα απαιτούμενα έγγραφα

Ουγγαρία: Συνελήφθησαν δύο Βρετανοί που σχετίζονται με ομάδες τρομοκρατίας
Στη σύλληψη δύο Βρετανών που είχαν διαφύγει από τη χώρα δίχως την απαιτούμενη άδεια, προχώρησε η αστυνομία της Ουγγαρίας, την Τετάρτη (18/11).

Για τους δύο άνδρες είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς κατά το παρελθόν είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα περί τρομοκρατίας και τους είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Εντοπίστηκαν μέσω του ειδικού συστήματος που βρίσκεται πλέον στη διάθεση όλων των χωρών και συνελήφθησαν.

Κλείσιμο
Αν και η αστυνομία κράτησε μυστικά τα δεύτερα ονόματά τους, ανώνυμη πηγή διέρρευσε ότι πρόκειται για τον 44χρονο Σάιμον Τζόναθαν Κέελερ και τον 40χρονο Τρέβορ Μπρουκς, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από έλεγχο στον συνοριακό σταθμό της Λοκοχάτζα, ταξιδεύοντας προς τη Ρουμανία με το τρένο. Οι δύο Άγγλοι είχαν καταδικαστεί σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια φυλάκισης το 2008, διότι αντλούσαν κεφάλαια υπέρ τρομοκρατικών ομάδων και ωθούσαν άλλους πολίτες να ενταχθούν στον Ισλαμικό στρατό και να πολεμήσουν κατά των βρετανικών και αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Ο Μπρουκς είναι γνωστός επίσης και ως Αμπού Ιτζαμπίν και είναι ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους ριζοσπάστες ισλαμιστές «ιεροκήρυκες» στη Μεγάλη Βρετανία. Οι δύο τους ταξίδευαν δίχως τα απαιτούμενα έγγραφα και το γεγονός ότι έφτασαν μέχρι την Ουγγαρία, γέννησε πολλά ερωτηματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης