Ολλανδία: Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να πίνουν τσάι

Ολλανδία: Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να πίνουν τσάι

Τι συμβουλεύει το Συμβούλιο Υγείας στην Ολλανδία τους πολίτες για την κατανάλωση του τσαγιού - Σε τι ωφελούν τρία με πέντε φλιτζάνια τσάι την ημέρα;

Ολλανδία: Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να πίνουν τσάι
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι Βρετανοί πίνουν φανατικά τσάι, όμως, ένας άλλος λαός στην Ευρώπη θα αρχίσει πολύ σύντομα να πίνει το αγαπημένο αφέψημα και, μάλιστα, με κρατική επιστημονική οδηγία! Το Συμβούλιο Υγείας της Ολλανδίας, ένα συμβουλευτικό επιστημονικό όργανο της κυβέρνησης, εξέδωσε αυτή την εβδομάδα οδηγία, σύμφωνα με την οποία προτρέπει όλους τους πολίτες να πίνουν τσάι.

Η οδηγία αναφέρει ότι η κατανάλωση τριών με πέντε φλιτζανιών πράσινου ή μαύρου τσαγιού την ημέρα βελτιώνει τις νοητικές λειτουργίες, ενώ οι σχετικές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τσάι, μειώνει την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο να υποστεί κάποιος εγκεφαλικό επεισόδιο ή να νοσήσει με διαβήτη.

Κλείσιμο


Η οδηγία έχει δοθεί και σε όλα τα σχολεία της χώρας και, ήδη, οι μαθητές πίνουν μαζί με το μεσημεριανό τους φαγητό τσάι με γάλα.

Ο Eert Schoten, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Υγείας στην Ολλανδία, δήλωσε: «Υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία, ότι η κατανάλωση τσαγιού κάνει καλό στην υγεία σας».

Σύμφωνα με το Tea Advisory Panel, το τσάι είναι το πρώτο σε κατανάλωση ποτό στον κόσμο, μετά το νερό και στην Βρετανία είναι δημοφιλές, εδώ και 350 χρόνια, ενώ αποτελεί το αγαπημένο αφέψημα του 77% των Βρετανών. Σύντομα, όμως, όπως όλα δείχνουν, οι Ολλανδοί ενδέχεται να τους ξεπεράσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης