Πέρες: Μόνο λόγια, καθόλου έργα από τον Νετανιάχου

Πέρες: Μόνο λόγια, καθόλου έργα από τον Νετανιάχου

«Ένας πολιτικός και μία κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται μόνο από όσα έχει κάνει ή δεν έχει κάνει, όχι από όσα έχει πει», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ

Πέρες: Μόνο λόγια, καθόλου έργα από τον Νετανιάχου
Δριμεία κριτική άσκησε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, στον πρωθυπουργό της χώρας, Μπένιαμιν Νετανιάχου, σχετικά με το παλαιστινιακό που ταλανίζει τις δύο πλευρές εδώ και δεκαετίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος στο Associated Press δήλωσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός περιορίζεται στα λόγια και δεν προχωρά στα έργα σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία.

Κλείσιμο
Ο 92χρονος Πέρες εξέφρασε την αγωνία του πως η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται δυναμικά στην προσπάθεια να επικρατήσει ηρεμία ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, τη στιγμή που η ένταση έχει πυροδοτηθεί και πάλι ανάμεσα στις δύο πλευρές με δεκάδες αιματηρών επιθέσεων καθημερινά.

Προέβλεψε, μάλιστα, πως θα επικρατήσει ένας διαρκής πόλεμος με τον κίνδυνο να χαθεί η εβραϊκή κυριαρχία.

«Καλύτερα να υπάρχει ένα εβραϊκό κράτος σε ένα τμήμα των εδαφών, παρά να υπάρχουν όλα τα εδάφη χωρίς το εβραϊκό κράτος», δήλωσε ο Πέρες.

Πρόσθεσε δε, ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εφαρμόσει τη λύση των δύο κρατών για το καλό της χώρας «διότι αν χάσουμε την πλειονότητα, και τώρα είμαστε σχεδόν ίσοι, τότε δε θα παραμείνουμε εβραϊκό κράτος ή δημοκρατικό κράτος».

Ο πρώην πρόεδρος συμπλήρωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο.
«Η εναλλακτική των δύο κρατών είναι ένας διαρκής πόλεμος και κανείς δε μπορεί να συνεχίσει έναν πόλεμο για πάντα. Αν λέτε ότι πρέπει να ζούμε με το σπαθί ανά χείρας, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και άλλα σπαθιά», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της χώρας.

Αφήνοντας να εννοηθεί πως η πολιτική που ακολουθεί ο Νετανιάχου δεν είναι αποτελεσματική σχετικά με το παλαιστινιακό, πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει «ξεφύγει από το πλαίσιο των συζητήσεων».

Όμως, όπως εξήγησε «ένας πολιτικός και μία κυβέρνηση πρέπει να κρίνεται μόνο από όσα έχει κάνει ή δεν έχει κάνει, όχι από όσα έχει πει».

Όλα αυτά, ενώ η ένταση στο Ισραήλ συνεχίζεται με επιθέσεις Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών και ενώ πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ δήλωσε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε η νέα γενιά να μη ζει με το σπαθί ανά χείρας. Βέβαια, ο πρώην αξιωματικός επισήμανε πως είτε η διπλωματική πρωτοβουλία με τους Παλαιστινίους θα επιτύχει, είτε οι επόμενες γενιές θα γνωρίζουν ότι έγιναν ειλικρινείς προσπάθειες να αλλάξει η κατάσταση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης