Απίστευτο: Στον ψυχολόγο αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση νεκρού βρέφους από ασιτία

Απίστευτο: Στον ψυχολόγο αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση νεκρού βρέφους από ασιτία

Το μόλις εννέα μηνών μωρό βρέθηκε με πληγές στο σώμα του - Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί από τις φωτογραφίες του νεκρού παιδιού

Απίστευτο: Στον ψυχολόγο αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση νεκρού βρέφους από ασιτία
Έχουν αντικρίσει σκληρές εικόνες, έχουν αντιμετωπίσει αδίστακτους εγκληματίες, όμως, η εικόνα ενός βρέφους νεκρό από ασιτία και με πληγές στο σώμα του αποδείχθηκε η πιο ανατριχιαστική για ομάδα αστυνομικών στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση ενός κοριτσιού μόλις εννέα μηνών που βρέθηκε νεκρό προ μηνών, αναγκάστηκαν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο για να αντιμετωπίσουν το σοκ που υπέστησαν βλέποντας τις φωτογραφίες του παιδιού.

Κλείσιμο
Το άτυχο νεογέννητο που ζύγιζε μόλις έξι κιλά, βρέθηκε νεκρό από ασιτία και αφυδάτωση, στο σώμα του υπήρχαν πληγές, ενώ το κεφαλάκι του είχε παραμορφωθεί καθώς βρισκόταν πάντα ακίνητο στο εσωτερικό της κούνιας του σε ένα δωμάτιο που ήταν γεμάτο με ζωύφια.

Οι γονείς του, ένας 41χρονος και μία 37χρονη δήλωσαν στην αστυνομία ότι είχαν βάλει στο κρεβάτι το μωρό και κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες όταν την επόμενη ημέρα διαπίστωσαν ότι η μικρή δεν ανέπνεε.

Αμφότεροι άνεργοι, ζούσαν στο ίδιο σπίτι με τον πατέρα της 37χρονης, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από τους αστυνομικούς «όχι κατάλληλο» για ένα νεογέννητο.

Οι γονείς κατηγορούνται για κακοποίηση που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού, ενώ όπως επισημαίνει ο ιταλικός Τύπος τώρα δεν κρύβουν τη θλίψη τους για την απώλεια της κόρης τους.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ωστόσο, δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ τον παιδίατρο του μωρού, είχαν αρνηθεί τη πρόταση μίας μοναχής να τους προσφέρει τις υπηρεσίες του ένας γιατρός μίας θρησκευτικής οργάνωσης, ενώ δεν είχαν επικοινωνία ούτε με τους γείτονες. Αντιθέτως, προτιμούσαν την απομόνωση και ζούσαν με τα χρήματα φιλάνθρωπων. Βέβαια, όπως επισημαίνει ο ιταλικός Τύπος παρά την ανέχεια είχαν καταφέρει να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή το παιδί έχασε τη ζωή του από «ανακοπή καρδιάς που προκλήθηκε από κυκλοφορική ανεπάρκεια σε συνδυασμό με σοβαρή αφυδάτωση, εκτεταμένη βλάβη στον πνεύμονα και χρόνιο και σοβαρότατο υποσιτισμό».

Τώρα οι γονείς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 12 με 24 έτη καθώς όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς οδήγησαν το παιδί στο θάνατο «χωρίς δόλο, αλλά θα μπορούσαν να αποτρέψουν την απώλεια».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης