Σουηδία: Ο μασκοφόρος εκτελεστής είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση

Σουηδία: Ο μασκοφόρος εκτελεστής είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση

Η επιστολή που βρέθηκε στο σπίτι του Anton Lundin-Petterson αποδεικνύει ότι η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα και ότι ο δράστης ενήργησε μόνος, χωρίς συνεργούς

Σουηδία: Ο μασκοφόρος εκτελεστής είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση
Ο 21χρονος Σουηδός που εισέβαλε την Πέμπτη σε ένα σχολείο της πόλης Τρόλχαταν, κοντά στο Γκέτεμποργκ και σκότωσε εν ψυχρώ έναν καθηγητή και έναν μαθητή είχε αφήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας πριν την επίθεση, αναφέρουν σήμερα τα διεθνή μέσα.

Η αστυνομία της Σουηδίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι η επιστολή που βρέθηκε στο σπίτι του Anton Lundin-Petterson αποδεικνύει ότι η επίθεση είχε ρατσιστικά κίνητρα και ότι ο δράστης ενήργησε μόνος, χωρίς συνεργούς.

Κλείσιμο
Ήταν ένα είδος σημειώματος αυτοκτονίας, μία χειρόγραφη επιστολή», είπε την Παρασκευή σε μία συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της έρευνας, προσθέτοντας ότι ο δράστης έγραφε ότι αισθανόταν ότι «έπρεπε να κάνει κάτι σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας».

«Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σχολείου, ο δράστης κυκλοφορούσε για ώρα στους διαδρόμους του σχολείου, με το πρόσωπό του καλυμμένο με μάσκα σαμουράι και κρατώντας ένα ξίφος, ενώ σταμάτησε αρκετές φορές για να συνομιλήσει με ανοιχτόχρωμους μαθητές.

«Επέλεξε τα θύματά του με βάση το χρώμα του δέρματός τους. Επιτέθηκε μόνο σε σκουρόχρωμα άτομα, επομένως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους», συμπλήρωσε ο επικεφαλής των ερευνών στη σημερινή του συνέντευξη.

Μια ημέρα πριν τη δολοφονική επίθεση με σπαθί από την οποία έχασαν τη ζωή τους ένας 20χρονος εκπαιδευτικος και ένας 17χρονος μαθητής - πριν να τον πυροβολήσουν και να τον τραυματίσουν θανάσιμα αστυνομικοί - ο Lundin-Petterson είχε κάνει «like» στο τραγούδι «When Evil Speaks» από ένα βέλγικο συγκρότημα ενώ είχε παρακολουθήσει μια συρραφή βίντεο από τη δράση των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης