Χιλιάδες Κούρδοι στους δρόμους του Παρισιού μετά το μακελειό στην Άγκυρα

Χιλιάδες Κούρδοι στους δρόμους του Παρισιού μετά το μακελειό στην Άγκυρα

Μία ημέρα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την τουρκική πρωτεύουσα Κούρδοι στη Γαλλία κατήγγειλαν την «πολιτική του πολέμου» που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση

Χιλιάδες Κούρδοι στους δρόμους του Παρισιού μετά το μακελειό στην Άγκυρα
Μια ημέρα μετά το μακελειό στην Άγκυρα χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους κουρδικής καταγωγής, διαδήλωσαν στο Παρίσι, καταγγέλλοντας την "πολιτική του πολέμου" που, όπως υποστηρίζουν, ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν μια τεράστια κουρδική σημαία, λάβαρα διάφορων κουρδικών κινημάτων και μαύρα πλακάτ με συνθήματα όπως "Οι μάρτυρες της επανάστασης δεν πεθαίνουν ποτέ", "Ερντογάν δολοφόνος, Ευρώπη συνεργός" και "AKP + Νταές επίθεση στην Άγκυρα", συνδυάζοντας τα αρχικά του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν με αυτά του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά τις επιθέσεις το Σάββατο περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο Παρίσι, ωστόσο σήμερα οι συγκεντρωμένοι ήταν πολύ περισσότεροι.

"Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαούς που υποφέρουν στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Αυτή ήταν μια επίθεση εναντίον των προοδευτικών δυνάμεων, εναντίον της ειρήνης, εναντίον εκείνων που θέλουν να γίνει η Τουρκία και η Μέση Ανατολή μια περιοχή με σταθερότητα" δήλωσε ο Γιεκμπούν Εξέν, του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου.

"Καταγγέλλουμε επίσης την πολιτική του Ερντογάν που χρησιμοποιεί το μίσος και τον τρόμο ως βάσεις για την εξουσία του", πρόσθεσε.

Διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα και σε άλλες πόλεις, όπως στη Λιόν και την Τουλούζη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης