Ρώσος επιστήμονας υποστηρίζει πως «ανακάλυψε» το... βακτήριο της αιώνιας ζωής!

Ρώσος επιστήμονας υποστηρίζει πως «ανακάλυψε» το... βακτήριο της αιώνιας ζωής!

Έκανε ένεση με ένα πανάρχαιο βακτήριο από την Σιβηρία στον εαυτό του και δυο χρόνια αργότερα, ισχυρίζεται ότι αισθάνεται πολύ πιο υγιής και δυνατός ενώ δεν έχει κρυολογήσει όλο αυτό το διάστημα, ούτε μια φορά

Ρώσος επιστήμονας υποστηρίζει πως «ανακάλυψε» το... βακτήριο της αιώνιας ζωής!
Πειραματόζωο έγινε ένας Ρώσος επιστήμονας, αφού δεν δίστασε να κάνει στον εαυτό του μία ένεση μ΄ένα πανάρχαιο βακτήριο τριάμισι εκατομμυρίων ετών από τη Σιβηρία, για να κατακτήσει την αιώνια ζωή. Ο Ρώσος επιστήμονας Ανατόλι Μπρουτσκόφ, επικεφαλής του Τμήματος Γεωκρυολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας δηλώνει ότι ότι μετά την έγχυση του βακτηρίου, αισθάνεται πολύ πιο υγιής και δυνατός ενώ δεν έχει κρυώσει τα τελευταία δύο χρόνια. Για τον Μπροτσκόφ, στο βακτήριο αυτό μπορεί να κρύβεται το αντίδοτο στη γήρανση.

«Πρέπει να ερευνήσουμε το πώς αυτό το βακτήριο δεν γερνάει και υπάρχει μετά από από τόσα εκατομμύρια χρόνια... Τι κρατά τον εν λόγω μηχανισμό ζωντανό; Και πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για δικό μας όφελος;», ανέφερε ο Μπρουτσκόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο "Russia Today". Το βακτήριο ονομάζεται "Bacilus F" και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2009 σε αρχαίο κομμάτι πάγου στη Σιβηρία. Από τότε οι επιστήμονες πραγματοποιούν διάφορα πειράματα σε ποντίκια και μύγες για να δουν την επίδραση του βακτηρίου στη μακροζωία και τη γονιμότητα. 

Κλείσιμο
«Σε όλα τα πειράματα το Bacillus F δείχνει ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εκτός από πειραματόζωα, τα πειράματα σε ανθρώπινα ερυθροκύτταρα και λευκοκύτταρα ήταν επίσης πολύ αισιόδοξα», είπε ο ίδιος. Σε πειράματα με γηρασμένα ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κάποια απ΄αυτά απέκτησαν πολύ μεγάλη ενεργητικότητα και έφτασαν στο σημείο να τεκνοποιήσουν εκ νέου. 

Όπως ο ίδιος υποστήριξε, η ερευνητική του ομάδα έχει ολοκληρώσει την αποκρυπτογράφηση του DNA του "Βacillus F" και μάλιστα έχει την δυνατότητα να γνωρίζει πλήρως την αλληλουχία των γονιδίων σε αυτό μετά από αρκετά χρόνια έρευνας. Ωστόσο, οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τη μακροζωία του βακτηρίου αλλά και τις πρωτεΐνες που προστατεύουν τη δομή του DNA από βλάβες.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης