ΗΠΑ: Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να βάλει ενέχυρο το όπλο με το οποίο πυροβολούσε περαστικούς!

ΗΠΑ: Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να βάλει ενέχυρο το όπλο με το οποίο πυροβολούσε περαστικούς!

Οι αρχές διερευνούν περίπου δέκα περιστατικά με πυροβολισμούς από τις 29 Αυγούστου σε ακτίνα περίπου 16 χλμ. - Υπάρχει βεβαιότητα για την εμπλοκή του συλληφθέντα τουλάχιστον στους πρώτους τέσσερις πυροβολισμούς,

ΗΠΑ: Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να βάλει ενέχυρο το όπλο με το οποίο πυροβολούσε περαστικούς!
Η αστυνομία της Αριζόνας, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι συνέλαβε έναν ύποπτο μετά τα αλλεπάλληλα πυρά εναντίον οδηγών αυτοκινήτων για άγνωστη αιτία σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

"Τον πιάσαμε!" έγραψε ο κυβερνήτης της Αριζόνας Νταγκ Ντάσεϊ. Επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας έθεσε υπό κράτηση έναν "ύποπτο για τα πυρά στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 10. Συνελήφθη πριν από μερικά λεπτά".

Κλείσιμο
Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα του υπόπτου, η σύλληψη του οποίου έγινε έπειτα από στενή παρακολούθηση, αλλά είπε ότι εγκληματολογική εξέταση έδειξε πως το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του χρησιμοποιήθηκε στους τέσσερις πρώτους πυροβολισμούς στον αυτοκινητόδρομο.

Οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου είναι βέβαιες για την εμπλοκή του συλληφθέντα τουλάχιστον στους πρώτους τέσσερις πυροβολισμούς, δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Αριζόνας Φρανκ Μίλστιντ, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο μιμητές να είναι οι δράστες άλλων όμοιων περιστατικών με πυροβολισμούς στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KNXV-TV, θυγατρικό του ABC, που επικαλείται πολλές πηγές, ο ύποπτος βρέθηκε να προσπαθεί να βάλει ενέχυρο το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς.

Οι αρχές διερευνούν περίπου δέκα περιστατικά με πυροβολισμούς από τις 29 Αυγούστου σε ακτίνα περίπου 16 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Ι-10 μέσω Φοίνιξ. Ο αστυνομικός διευθυντής Μίλστιντ έκανε λόγο για "εγχώρια τρομοκρατία" και υποσχέθηκε ανταμοιβή 20.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε μια σύλληψη. Τουλάχιστον 11 πυρά έχουν ριφθεί πάνω ή κοντά στον I-10, ένα από τα οποία έπληξε ημι-ρυμουλκούμενο όχημα την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, τα θύματα των πυρών είχαν τύχη: μόνο μια 13χρονη έφηβη τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα γυαλιού, όταν το παράθυρο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε συνετρίβη από σφαίρα.

Οι πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν στις 29 Αυγούστου, όταν δύο αυτοκίνητα και ένα άδειο τουριστικό λεωφορείο επλήγησαν από σφαίρες σε ξεχωριστά περιστατικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης