Αυστρία: Στοπ στα τρένα με μετανάστες από την Ουγγαρία

Αυστρία: Στοπ στα τρένα με μετανάστες από την Ουγγαρία

Τα διασυνοριακά προβλήματα μεταξύ χωρών της Ευρώπης συνεχίζονται, αυτή τη φορά με την Αυστρία να κλείνει την σιδηροδρομική της σύνδεση με την Ουγγαρία για να μειώσει το ρεύμα των μεταναστών προς την χώρα

Αυστρία: Στοπ στα τρένα με μετανάστες από την Ουγγαρία
Οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την σιδηροδρομική σύνδεση με την Ουγγαρία, με στόχο να μειώσουν τον αριθμό των μεταναστών που συνωστίζονται στους σταθμούς της χώρας.

Ο αυστριακός οργανισμός τρένων ΟeBB σε επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσωρινό κλείσιμο της συγκοινωνίας με την Ουγγαρία, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι υποδομές του από τους μεγάλους αριθμούς ανθρώπων που συνωστίζονται σε αυτούς.

Κλείσιμο
Η οργανισμός μάλιστα ζήτησε από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους λεωφορειούχους να μην φέρνουν πια περισσότερους πρόσφυγες στους σταθμούς των τρένων, καθώς δεν είναι πια εύκολο να τους διαχειριστούν.

Πάντως η εταιρία δήλωσε ότι το τρένο από τον συνοριακό σταθμό Nickelsdorf θα συνεχίζει τα εσωτερικά του δρομολόγια, έτσι ώστε να αποσυμφορίσει την περιοχή και να οδηγήσει τους μετανάστες προς το εσωτερικό της Αυστρίας και από εκεί στην Γερμανία.

Το επεισόδιο στα Αυστρο-Ουγγρικά σύνορα είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, μετά την απαγόρευση την Τετάρτη της δανέζικης εταιρίας τρένων DSB να επιτρέψει την είσοδο συρμών με μετανάστες από την Γερμανία.

Η απαγόρευση βέβαια και σ' αυτή την περίπτωση κράτησε για λίγες ώρες, όμως όπως και να έχει τα φαινόμενα αυτά δημιουργούν ένα εντελώς νέο καθεστώς στα ανοιχτά σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, που λίγους μήνες πριν θα ήταν αδιανόητο ότι θα μπορούσε να υπάρξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης