Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις με τα με φόντο τα... νεύρα της Δύσης

Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις με τα με φόντο τα... νεύρα της Δύσης

Κάνοντας μία ακόμα κίνηση πάνω στην σκακιέρα της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκών χωρών, ο Πούτιν ανακοίνωσε εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας

Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις με τα με φόντο τα... νεύρα της Δύσης
Τα πολιτικο-στρατιωτικά παιχνίδια στην διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης συνεχίζονται με μία νέα κίνηση στην σκακιέρα. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να προχωρήσει σε μία ιδιαίτερα μεγάλη σε έκταση στρατιωτική άσκηση.

Μια άσκηση η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον πέντε ημέρες, και θα περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος των δυνάμεων της χώρας, από τον Βόλγα μέχρι και την καρδιά της Σιβηρίας.

Κλείσιμο
Για τους διεθνείς παρατηρητές, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την απόφαση του Πούτιν να δείξει προς το εσωτερικό μέτωπο ότι είναι κυρίαρχος του στρατηγικού παιχνιδιού στην περιοχή, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία.

Αν και ο στρατηγός Κοσελεφ ενημέρωσε τους στρατιωτικούς ακόλουθους των άλλων χωρών ότι πρόκειται για μια τυπική άσκηση για έλεγχο της ετοιμότητας του στρατεύματος, οι Δυτικοί βλέπουν πίσω από αυτό την σταθερή απόφαση του Πούτιν να παίξει το γεωπολιτικό του χαρτί και την επίδειξη ισχύος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης