Γερμανία: Απειλές από νεοναζί δέχεται ο δήμαρχος του Χαϊντενάου

Γερμανία: Απειλές από νεοναζί δέχεται ο δήμαρχος του Χαϊντενάου

Ο Γιούργκεν Όπιτς αποκάλυψε τις απειλές που δέχεται μετά την απόφασή του να δημιουργήσει κέντρο υποδοχής μεταναστών – «Θα συνεχίσω να μιλάω κατά του ρατσισμού» δηλώνει χαρακτηριστικά

Γερμανία: Απειλές από νεοναζί δέχεται ο δήμαρχος του Χαϊντενάου
Απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας δέχεται ο δήμαρχος της γερμανικής πόλης Χαϊντενάου. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του, νεοναζί τον απειλούν διότι πήρε την απόφαση να δημιουργήσει κέντρο υποδοχής μεταναστών στην πόλη, ενώ έχει εκφραστεί ανοικτά κατά του ρατσισμού.

Ο Γιούργκεν Όπιτς, ο δήμαρχος της μικρής πόλης στην οποία καταγράφηκαν βίαιες διαδηλώσεις κατά των μεταναστών την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στην «Sonntag Express» ότι η σύζυγός του βρήκε ένα σημείωμα «με συγκεκριμένες απειλές για άσκηση βίας» στο γραμματοκιβώτιό τους, την Πέμπτη.

Κλείσιμο
«Έχω τη δυνατότητα να προστατεύσω τον εαυτό μου. Δεν θα την χρησιμοποιήσω», σημείωσε ο Όπιτς στην συνέντευξή του στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι δεν φοβάται. «Θα συνεχίσω να μιλάω κατά του ρατσισμού και να πιέζω ώστε το Χαϊντενάου να δείχνει αλληλεγγύη σε αυτούς που ζητούν άσυλο», σημείωσε.

Η Γερμανία ετοιμάζεται να δεχθεί σχεδόν 800.000 πρόσφυγες ως το τέλος του έτους στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΕΕ για την παροχή καταφυγίου στους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στις χώρες μέλη της από τις αρχές του 2015, γεγονός που έχει επιτείνει το ξενοφοβικό κλίμα και τις ρατσιστικές ακροδεξιές εκδηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης