Αυτός είναι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο και γιορτάζει τα 112 χρόνια του

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο και γιορτάζει τα 112 χρόνια του

Ο Γιαπωνέζος Yasutaro Koide είναι με βάση το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο, και όπως φαίνεται δεν είναι αποφασισμένος να σταματήσει το κοντέρ εδώ

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο και γιορτάζει τα 112 χρόνια του
Στα χέρια ενός ακόμα Γιαπωνέζου περνά το ρεκόρ του γηραιότερου εν ζωή άνδρα στον πλανήτη. Ο Yasutaro Koide είναι πλέον 112 χρονών και έχει κερδίσει πλέον την δική του θέση στο βιβλίο Γκίνες. Μια θέση που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δεν δείχνει αρκετά επισφαλής, καθώς ο παππούς εξ Ιαπωνίας μοιάζει ικανός να χτυπήσει αρκετά υψηλότερες επιδόσεις.

Στην κλασική ερώτηση ποιο είναι το μυστικό για την μακροζωία του, η απάντηση είναι η τυπική για όσους φτάνουν σ' αυτές τις ηλικίες: «να ζεις μετρημένα, και να μην το παρακάνεις». Μαζί με όλες τις κλασικές συμβουλές της αποφυγής του καπνίσματος και του αλκοόλ, ενώ όπως ανέφερε, το αγαπημένο του φαγητό είναι το ψωμί. Ο ίδιος επιμένει ότι πρέπει να διασκεδάζουμε όσο γίνεται περισσότερο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε θέση ακόμα και σήμερα να διαβάζει τις εφημερίδες χωρίς τα γυαλιά του.

Κλείσιμο
Ο κ. Κoide γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1903 και εργάστηκε ως ράφτης σε όλη του τη ζωή. Έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο, παίρνοντας την σκυτάλη του αιωνόβιου από έναν άλλο γιαπωνέζο παππού, τον Sakari Momoi που πέθανε στο Τόκιο τον Ιούλιο, σε ηλικία 112 ετών.

Στην τελετή της αναγνώρισής του ως του πιο μακρόβιου άνδρα του πλανήτη βρίσκονταν τρία από τα παιδιά του, δύο από τα εννέα εγγόνια του και ένα δισέγγονο του. Η όλη διαδικασία ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, και προκάλεσε δάκρυα στα μάτια του Γιαπωνέζου αιωνόβιου. Οι συγγενείς του λένε ότι πέρασε μια ζωή πολύ αυστηρή και ελεγχόμενη, χωρίς ιδιαίτερο στρές, κάτι που προφανώς τον έφερε ζωντανό 112 χρόνια μετά την γέννησή του.

Στα ενδιαφέροντα της είδησης να σημειώσουμε ότι η Ιαπωνία έχει πάνω από 54.000 αιωνόβιους πολίτες. Μάλιστα το φαινόμενο είναι τόσο έντονο -και γεμάτο με οικονομικά προβλήματα- που η κυβέρνηση σκέφτεται να σταματήσει ένα έθιμο που κρατά εδώ και 52 χρόνια με το οποίο επιβραβεύει όποιον φτάσει τα 100 χρόνια με μια ειδική τελετή και συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τώρα για τις κυρίες που διαβάζουν αυτή την είδηση, μία γυναίκα είναι και στην περίπτωση των αιωνόβιων ο παγκόσμιος πρωταθλητής αυτή την στιγμή. Πρόκειται για την Σουζάνα Τζόουνς από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η οποία γιόρτασε τα 116 χρόνια της την Δευτέρα που πέρασε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης