Γερμανία: «Φιλοξενήστε πρόσφυγες στο σπίτι σας για 20 ευρώ την ημέρα»

Γερμανία: «Φιλοξενήστε πρόσφυγες στο σπίτι σας για 20 ευρώ την ημέρα»

Μία πρόταση από βουλευτές του Κόμματος των Πρασίνων δίνει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στο πρόβλημα των μεταναστών στις χώρες της Ευρώπης

Γερμανία: «Φιλοξενήστε πρόσφυγες στο σπίτι σας για 20 ευρώ την ημέρα»
Με όλη πλέον την Ευρώπη να βλέπει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι μόνο μια υπόθεση του Νότου, το ζήτημα αρχίζει πλέον να συζητείται σοβαρά στις κεντρικές πολιτικές σκηνές όλων των χωρών. Ανάμεσά τους και η Γερμανία, στην οποία αναζητούνται εδώ και καιρό κάποιες λύσεις λιγότερο συμβατικές από αυτές που εφαρμόζονται μέχρι τώρα.

Μία τέτοια πρόταση ήρθε από μέλη του Κόμματος των Πρασίνων, που προτείνει στην Γερμανική κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα μέτρο με το οποίο θα επιδοτείται με 20 ευρώ την ημέρα κάθε οικογένεια που θα φιλοξενήσει έναν μετανάστη σπίτι της. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κόμματος, αν γίνει αυτό θα ανακουφίσει τις περιοχές που έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα κύματα των μεταναστών, ενώ προτείνει μέγιστη διάρκεια του μέτρου τους 3 μήνες.

Κλείσιμο
Η πρόταση έτυχε της υποστήριξης και του Κόμματος της Αριστεράς, καθώς πιστεύεται ότι οι απλοί άνθρωποι στην Γερμανία είναι έτοιμοι να δείξουν την υποστήριξή τους στους πρόσφυγες. Παρ' όλα αυτά ελλοχεύει ο κίνδυνος της εκμετάλλευσης, καθώς σε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις επιδοτούμενων ξενώνων στο Βερολίνο, κάποιοι μετανάστες καλούνταν να πληρώσουν «καπέλο» αρκετά μεγαλύτερα ποσά για να φιλοξενηθούν σ' αυτούς. Αν και υπάρχουν κάποια εμπόδια σε μερικά από τα 16 κρατίδια της Ομοσπονδιακής Γερμανίας για την φιλοξενία των μεταναστών, είναι σίγουρο ότι αν υπάρξει κεντρική επιλογή, η πρόταση αυτή θα προχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση των Πρασίνων έρχεται μετά από μία αντίστοιχη κίνηση ενός βουλευτή του κόμματος της κυρίας Μέρκελ, του Μάρτιν Πάτζελτ, o οποίος φιλοξένησε δύο πρόσφυγες από την Ερυθραία στο σπίτι του τον Ιούλιο. Μία κίνηση που σχολιάστηκε πολύ στην Γερμανία, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές κατά της ζωής του εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων και εχθρότητας από ακροδεξιούς για το πρόβλημα της μετανάστευσης στην χώρα.

Μία εχθρότητα που φαίνεται να αυξάνεται διαρκώς, αφού μέσα στην χρονιά πάνω από 300.000 μετανάστες έχουν ζητήσει άσυλο στην Γερμανία, στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Αριθμός που μέχρι τα τέλη της χρονιάς αναμένεται να ξεπεράσει τους 450.000. Νούμερο ρεκόρ για την χώρα, καθώς μόλις πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπέρασε τους 202.000 για ολόκληρο το 2014.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης