Το Πεκίνο θα φθάσει στα 70 εκατ. κατοίκους μέσα στα επόμενα χρόνια

Το Πεκίνο θα φθάσει στα 70 εκατ. κατοίκους μέσα στα επόμενα χρόνια

Οι πολλές μεγάλες πόλεις που χτίζονται γύρω από το Πεκίνο, θα ενωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας μία μεγα-πόλη που θα έχει έξι φορές τον πληθυσμό της Νέας Υόρκης

Το Πεκίνο θα φθάσει στα 70 εκατ. κατοίκους μέσα στα επόμενα χρόνια
Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα γίνεται πανταχού παρούσα. Και ιδίως στον κατασκευαστικό τομέα, όπου τεράστιες μεγαλουπόλεις εμφανίζονται από το πουθενά ώστε να φιλοξενήσουν τα εκατομμύρια των αγροτών που αναζητούν μια θέση εργασίας στις πόλεις. 

Στα σχέδια της κινέζικης κυβέρνησης είναι να καταφέρει να ενώσει πολλές από τις μεγαλουπόλεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Πεκίνο, σε ένα ενιαίο συγκρότημα, δημιουργώντας την απόλυτη μεγαλούπολη του κόσμου. Μια πόλη που θα έχει ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στα 70 εκατομμύρια κατοίκους και μία απίστευτη έκταση που θα ξεπερνά τα 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Κλείσιμο
Η μεγα-πόλη αυτή που έχει ήδη την ονομασία Jing-Jin-Ji θα συγκεντρώνει όχι μόνο τις κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και όλες τις οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες. 
Στην ουσία δεν πρόκειται για μία πόλη, αλλά όπως την οραματίζονται οι σχεδιαστές της, για έναν «αυτόνομο οικιστικό μηχανισμό» που θα επεκτείνεται και θα δραστηριοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα δημιουργούνται στην διάρκεια του χρόνου στο εκάστοτε κομμάτι της.

Το σημαντικότερο πρόβλημα βέβαια, πέρα από την ατμοσφαιρική μόλυνση, είναι η δυνατότητα μεταφοράς των κατοίκων αυτής της πόλης τέρατος, καθώς οι υποδομές που απαιτούνται ξεπερνούν κατά πολύ τις σημερινές δυνατότητες που διατίθενται στο Πεκίνο. 

Η ιδέα των μεγα-πόλεων δεν είναι καινούργια στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Για παράδειγμα η γειτονική μας Τουρκία μελετά την ίδρυση από το μηδέν ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, με πληθυσμό πολλαπλάσιο της Κωνσταντινούπολης.

Όμως η Κίνα, όπως όλοι γνωρίζουμε, βρίσκεται αυτή την στιγμή στην απόλυτη έκρηξη των οικονομικών της μεγεθών, οπότε η δημιουργία μιας τέτοιας μεγάλης κατασκευής να είναι εφικτή. Ιδίως αν επαληθευτούν οι προσδοκίες των Κινέζων και πάρουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 που θα γίνουν σε βουνό σε κοντινή απόσταση από το Πεκίνο. Τότε το σχέδιο για την δημιουργία αυτής της νέας μορφής πόλης με την ονομασία Jing-Jin-Ji έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης