Αίγυπτος: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού

Αίγυπτος: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού

Η οργάνωση "Επαρχία του Σινά" έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις της σε αιγύπτιους στρατιώτες και αστυνομικούς στην χερσόνησο του Σινά, σκοτώνοντας εκατοντάδες από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι

Αίγυπτος: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού
Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο εναντίον ενός σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου στην Μεσόγειο, κοντά στις ακτές του Ισραήλ αλλά και την Λωρίδα της Γάζας.

Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, η οργάνωση "Επαρχία του Σινά" έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις της σε Αιγύπτιους στρατιώτες και αστυνομικούς στην χερσόνησο του Σινά, σκοτώνοντας εκατοντάδες από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, μετά από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της διακυβέρνησης του.

Κλείσιμο
Φωτογραφίες που διένειμε διαδικτυακά η οργάνωση, εμφανίζουν έναν πύραυλο να κατευθύνεται προς ένα πλοίο το οποίο τυλίχθηκε έπειτα στις φλόγες. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την εκδοχή αυτή των τζιχαντιστών.

Ο αιγυπτιακός στρατός δήλωσε με ανακοίνωση του πως οι άνδρες της ακτοφυλακής αντάλλαξαν πυρά με "τρομοκρατικά στοιχεία", και εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Ένας μάρτυρας στη Γάζα δήλωσε στο Ρόιτερς πως είδε μια στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από πλοίο μακριά από την ακτή. Άλλοι μάρτυρες από την Λωρίδα της Γάζας μετέδωσαν πως άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως το Ισραήλ δεν εμπλέκεται στο περιστατικό και δεν του ζητήθηκε να βοηθήσει.
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως οι φερόμενοι ως τζιχαντιστές τράπηκαν σε φυγή μετά τους πυροβολισμούς στο πλοίο.

Η οργάνωση "Επαρχία του Σινά", η οργάνωση με τις περισσότερες θανατηφόρες επιθέσεις στην Αίγυπτο, τον περασμένο χρόνο ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, και πρόσφατα έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε στόχους υψηλού προφίλ, που οδήγησαν στην κατάρτιση ενός σαρωτικού αντιτρομοκρατικού νόμου.

Την 1η Ιουλίου 100 τζιχαντιστές και τουλάχιστον 17 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μία μόνο μέρα συγκρούσεων και επιθέσεων, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η "Επαρχία του Σινά", σύμφωνα με τις αρχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης