Γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια ο ιδιοκτήτης των κοσμημάτων Cartier;

Γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια ο ιδιοκτήτης των κοσμημάτων Cartier;

Ο δισεκατομμυριούχος Johann Rupert βρέθηκε σε οικονομική σύνοδο των Financial Times στο Μονακό και αποκάλυψε τον «σοβαρό» λόγο που μένει ξάγρυπνος τις νύχτες

Γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια ο ιδιοκτήτης των κοσμημάτων Cartier;
Στην σύνοδο των Financial Times «Financial Times Business of Luxury» για το 2015 στο Μονακό, από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουνίου, συμμετείχε και μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων Cartier.

Κλείσιμο


Ο 65χρονος Johann Rupert αποκάλυψε στους υπόλοιπους συνέδρους ότι τα βράδια δεν μπορεί να κοιμηθεί, εξαιτίας της μεγάλης εξάπλωσης των φτωχών στον πλανήτη. Ο δισεκατομμυριούχος από τη Νότια Αφρική δήλωσε, ότι η ανεργία, που οφείλεται, κυρίως, στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και στα ρομπότ, που αντικαθιστούν συχνά τους ανθρώπους στην εργασία τους, είναι η αιτία που η τάξη των φτωχών μεγαλώνει συνεχώς, ενώ oi πλούσιοι θα μειωθούν και αυτό, επειδή η μεσαία τάξη θα φοβάται να αγοράσει πολυτελή προϊόντα και να επιδεικνύει τον πλούτο της, αφού θα μπορούσε να προκαλέσει τον φθόνο των φτωχών...

Ο Rupert, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται σε 7,5 δισ. δολάρια, τόνισε, ότι θα προκληθεί κοινωνική αναταραχή από την ραγδαία αύξηση του αριθμού των φτωχών στον πλανήτη και υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Oxfam (παγκόσμιος οργανισμός για την αντιμετώπιση της φτώχειας), οι πλούσιοι αποτελούν μόνο το 1% του συνολικού πληθυσμού στη γη.

«Πώς η κοινωνία θα αντιμετωπίσει τον φθόνο, το μίσος και τον κοινωνικό πόλεμο; Καταστρέφεται η μεσαία τάξη και αυτό θα μας επηρεάσει. Είναι άδικο. Αυτό με κρατά ξύπνιο τις νύχτες», ανέφερε ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος, που εκτός από την Cartier, είναι μέτοχος και στις εταιρείες Chloe και Vacheron Constantin.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης