Συρία: Αντεπίθεση του στρατού στη Τζισρ αλ Σούγουρ

Συρία: Αντεπίθεση του στρατού στη Τζισρ αλ Σούγουρ

Το συριακό καθεστώς έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών ηττών, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της Ιντλίμπ

Συρία: Αντεπίθεση του στρατού στη Τζισρ αλ Σούγουρ
Ο συριακός στρατός κατάφερε να προελάσει χθες Σάββατο προς την κατεύθυνση της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, η οποία βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανταρτών, καθώς επιδιώκει να σώσει 250 στρατιώτες και μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται υπό πολιορκία μέσα σε ένα νοσοκομείο, όπως ανέφερε μια ΜΚΟ.

Η πόλη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία—μια χώρα που υποστηρίζει τους αντάρτες—αλλά επίσης στην περιφέρεια της επαρχίας Λαττάκεια, που αποτελεί προπύργιο του καθεστώτος, έπεσε την 25η Απριλίου στα χέρια του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, και συμμάχων της οργάνωσης αυτής.

Κλείσιμο
Ο στρατός εξαπέλυσε την περασμένη Τετάρτη αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να σώσει τους στρατιώτες, τις οικογένειές τους καθώς και πολίτες που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κι έχουν παγιδευτεί στο νοσοκομείο μετά την πτώση της πόλης.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο βρίσκεται σε μια νοτιοδυτική συνοικία της Τζισρ αλ Σούγουρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οι δυνάμεις του καθεστώτος και μαχητές πιστοί στο καθεστώς βρίσκονται πλέον δύο χιλιόμετρα από το νοσοκομείο και θέλουν με κάθε τίμημα να σώσουν τους 250 ανθρώπους που είναι πολιορκημένοι”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ.

“Σφοδρές μάχες εκτυλίχθηκαν χθες ανάμεσα στον στρατό και αντάρτες που προσπαθούν εδώ και δύο εβδομάδες να καταλάβουν το νοσοκομείο εξ εφόδου”, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.
Δεν είναι σαφές πώς οι πολιορκημένοι στρατιώτες έχουν καταφέρει να αποκρούουν τις επιθέσεις που δέχονται επί δύο εβδομάδες.

Το συριακό καθεστώς έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών ηττών, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της Ιντλίμπ, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και της Τζισρ αλ Σούγουρ, έπειτα από έναν χρόνο αλλεπάλληλων νικών σε βάρος των ανταρτών που προσπαθούν να το ανατρέψουν από το 2011.

Στο Χαλέπι, την πάλαι ποτέ οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και 19 άλλοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν χθες από έναν όλμο ο οποίος εβλήθη από αντάρτες και έπληξε την ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του καθεστώτος συνοικία Σαλαχουντίν, σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Σε ένα άλλο μέτωπο, στην περιοχή Καλαμούν, που γειτονεύει με τον Λίβανο, η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μαχητές της οποίας συμμετέχουν στον πόλεμο στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ, ανακοίνωσε μέσω του τηλεοπτικού της δικτύου αλ Μάναρ ότι κατέλαβε μια βάση του Μετώπου αλ Νόσρα, τη Σάλετ αλ Μααΐσρα, την “μεγαλύτερη βάση” της αλ Κάιντα στη Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης