Οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους ο Λούμπιτς!

Οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους ο Λούμπιτς!

Παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων...

Οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους ο Λούμπιτς!
Oι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του Αντρέας Λούμπιτς, μετά το καταθλιπτικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings, ο οποίος προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους στις γαλλικές Άλπεις, παίρνοντας μαζί του στο θάνατο άλλους 149 ανθρώπους.

Η γερμανική αρχή επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) ανακάλυψε μία παρατήρηση σε έναν από τους φακέλους της Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings, που αφορούσε τον Αντρέας Λούμπιτς, γράφει η Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Κλείσιμο
Οι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας είχαν επισημάνει ότι «ο Λούμπιτς πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων» από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009, αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται εάν ο Λούμπιτς συνέχισε πράγματι να παρακολουθείται από ψυχολόγους, αφότου ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευσή του.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος Τύπου της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά επί του θέματος, προκειμένου να μην «διαταράξει την πορεία των ερευνών» που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης