ΗΠΑ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

ΗΠΑ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Προέρχεται από την κάμερα που είναι τοποθετημένη σε περιπολικό και δείχνει τι προηγήθηκε πριν ο αστυνομικός πυροβολήσει οχτώ φορές τον άνδρα

ΗΠΑ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό
Σοκ έχει προκαλέσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη η «δολοφονία» ενός ακόμα άοπλου  Αφροαμερικανού ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά λευκού αστυνομικού στην Νότιο Καρολίνα των ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό στη λίστα των αδικοχαμένων θυμάτων αστυνομικής βίας.

Ωστόσο, ένα δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο αποτυπώνεται τι προηγήθηκε της καταδίωξης με το άδοξο τέλος του 50χρονου.

Κλείσιμο
Στο βίντεο, που προέρχεται από την κάμερα που είναι τοποθετημένη σε περιπολικό της Νότιας Καρολίνας, όπου ο λευκός αστυνομικός σκότωσε έναν 50χρονο Αφροαμερικανό, και το οποίο δείχνει έναν μαύρο άνδρα να φεύγει τρέχοντας αφού τον σταμάτησε για έναν έλεγχο της τροχαίας ένας λευκός αστυνομικός ο οποίος τον κυνηγά και τελικά τον πυροβολεί.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Επιβολής του Νόμου της Νότιας Καρολίνας και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τραβήχτηκε λίγα λεπτά πριν το βίντεο ενός αυτόπτη μάρτυρα στο οποίο διακρίνεται ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ, 33 ετών, να πυροβολεί και να σκοτώνει τον Ουόλτερ Σκοτ ο οποίος προσπαθεί να γλιτώσει τρέχοντας. Ο αστυνομικός πυροβόλησε οκτώ φορές και οι πέντε από τις σφαίρες του πέτυχαν τον 50χρονο.





Το νέο βίντεο, που διαρκεί μόλις 4 λεπτά, δείχνει τον Σλάγκερ να πλησιάζει μια μαύρη Μερσεντές και να ζητά από τον οδηγό της, τον Σκοτ, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και την ασφάλειά του. Με ήρεμη φωνή ο Σλάγκερ λέει στον Σκοτ ότι τον σταμάτησε επειδή έχει ένα σπασμένο φανάρι. Στο αυτοκίνητο διακρίνεται και άλλος ένας επιβάτης.

Ακολουθεί ένας σύντομος διάλογος μεταξύ του οδηγού και του αστυνομικού, που όμως δεν ακούγεται, και στη συνέχεια ο Σλάγκερ επιστρέφει στο περιπολικό.

Έπειτα από δύο λεπτά ο Σκοτ βγαίνει από τη Μερσεντές και κάνει σήμα στον αστυνομικό, ο οποίος του λέει: «πρέπει να παραμείνεις στο αυτοκίνητο».

Ο Σκοτ ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητο και 20 δευτερόλεπτα αργότερα βγαίνει από αυτό και αρχίζει να τρέχει.

Ο 50χρονος Γουόλτερ «Λαμάρ» Σκοτ, έχασε τη ζωή του όταν ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ τον πυροβόλησε στην πλάτη οκτώ φορές, ενώ το θύμα έτρεχε μακριά του. Αρχικά ο Σλάγκερ ισχυρίστηκε πως ο 50χρονος είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του, ενώ όταν κάλεσε στην υπηρεσία του για να αναφέρει το περιστατικό δήλωσε ότι το θύμα του είχε πάρει το τέιζερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης