Αγγλία: Βάζο με λαστιχάκια προκάλεσε πυρκαγιά

Αγγλία: Βάζο με λαστιχάκια προκάλεσε πυρκαγιά

Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς, ενώ το σκυλί της οικογένειας πέθανε από ασφυξία

Αγγλία: Βάζο με λαστιχάκια προκάλεσε πυρκαγιά
Μια οικογένεια, στην περιοχή του Λονδίνου, παρακολουθεί συντετριμμένη, καθώς οι πυροσβέστες σβήνουν και τις τελευταίες σπίθες από μια φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το σπίτι και σκότωσε τον 9χρονο σκύλο τους.

Το εκπληκτικό της όλης υπόθεσης είναι πως σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά προσκλήθηκε από ένα βαζάκι Nutella, το οποίο περιείχε λαστιχάκια για τα μαλλιά. Το εν λόγο βαζάκι βρισκόταν στο παράθυρο του δωματίου της μικρής κόρης της οικογένειας, όταν οι ακτίνες του ήλιου, περνώντας μέσα από το γυαλί, έκαναν τα λαστιχάκια να πάρουν φωτιά.

Το ζεύγος Μέρφι και τα δυο τους παιδιά, βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω διασκεδάζοντας. Ο 9χρονος σκύλος τους όμως, βρισκόταν στο σπίτι, όπου και παγιδεύτηκε από τη φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα. Το κατοικίδιο έχασε τη ζωή του από ασφυξία, εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Ο διευθυντής της πυροσβεστικής, ισχυρίστηκε πως, παρά το γεγονός πως το συμβάν φαίνεται «τραβηγμένο», τα αίτια είναι ακριβώς αυτά που αναφέρθηκαν, ενώ αποκάλυψε πως τα τελευταία πέντε χρόνια, 125 πυρκαγιές οφείλονταν σε ηλιακές ακτίνες.

Η οικογένεια Μέρφι θα πρέπει να βρει κάπου αλλού να μείνει για αρκετό διάστημα, καθώς σύμφωνα με το συνεργείο που θα αναλάβει την ανακατασκευή του σπιτιού, αυτή θα διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης