Συναγερμός στη Γαλλία για drones πάνω από στρατιωτικές βάσεις

Συναγερμός στη Γαλλία για drones πάνω από στρατιωτικές βάσεις

Όπως επισημαίνει η «Le Figaro», σχεδόν 20 πτήσεις ρομποτικών σκαφών έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι δράστες των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Συναγερμός στη Γαλλία για drones πάνω από στρατιωτικές βάσεις
Μικρά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη -που μοιάζουν με drone- εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες να πετούν κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ίλ Λονγ, στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σπεύδοντας όμως να διευκρινίσουν πως οι πτήσεις αυτές δεν απείλησαν την ασφάλεια της στρατιωτικής βάσης. 

Το Ιλ Λονγκ στη χερσόνησο Κροζόν είναι η βάση των τεσσάρων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων της Γαλλίας. «Οι πτήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της 26ης προς 27η και στις 27 Ιανουαρίου», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ναυτικής διοίκησης του Ατλαντικού, πλωτάρχης Λιονέλ Ντελόρ, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει «καμιά απτή απόδειξη» δεδομένου ότι τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη δεν βρέθηκαν.

Κλείσιμο
«Μόλις εντοπίστηκαν τα ρομποτικά σκάφη κινητοποιήθηκαν αμέσως τα μέσα και οι ομάδες αντίδρασης που προβλέπονται για την περίπτωση αυτή», διευκρίνισε η ναυτική διοίκηση. «Αναπτύχθηκαν κυρίως μέσω του στρατού και της αστυνομίας».

Αυτοί που ανέφεραν την εισβολή των ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών στην περίμετρο ασφαλείας που περιβάλλει τη βάση ήταν το προσωπικό και οι ομάδες προστασίας των εγκαταστάσεων. Όπως επισημαίνει η «Le Figaro», σχεδόν 20 πτήσεις ρομποτικών σκαφών έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι δράστες των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης