Χαμάς: «Γενναία και ηρωική» η πράξη του Παλαιστίνιου που μαχαίρωσε 12 άτομα σε λεωφορείο

Χαμάς: «Γενναία και ηρωική» η πράξη του Παλαιστίνιου που μαχαίρωσε 12 άτομα σε λεωφορείο

Νετανιάχου κατά Αμπάς για την τρομοκρατική επίθεση: «H ίδια τρομοκρατία προσπαθεί να μας βλάψει παντού»

Χαμάς: «Γενναία και ηρωική» η πράξη του Παλαιστίνιου που μαχαίρωσε 12 άτομα σε λεωφορείο
Κάνοντας λόγο για «γενναία και ηρωική πράξη», η Χαμάς απένειμε τα εύσημα στον δράστη της σημερινής επίθεσης σε λεωφορείο του Τελ Αβίβ κατά την οποία τραυματίστηκαν δώδεκα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, κατηγόρησε ευθέως τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Μαχμούτ Αμπάς, ότι αυτός ευθύνεται για την επίθεση. «H ίδια τρομοκρατία προσπαθεί να μας βλάψει στο Παρίσι, η ίδια προσπαθεί να μας βλάψει στο Βέλγιο, η ίδια προσπαθεί να μας βλάψει παντού», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Χαμάς χαιρέτισε τη σημερινή επίθεση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η βία είναι μία φυσική αντίδραση στην ισραηλινή τρομοκρατία». Άμεση ήταν η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κατηγορεί τον Αμπάς για την σημερινή επίθεση ενώ ο εκπρόσωπός της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ, Μαργκ Ρεγκέβ, επεσήμανε ότι, τα σχόλια της Χαμάς δείχνουν πως πρόκειται για μία βίαιη και βάρβαρη τρομοκρατική οργάνωση. 

Κλείσιμο
Η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε σήμερα τον άνδρα, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον επιβατών λεωφορείου στο Τελ Αβίβ και, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος.

Ο δράστης είχε μπει ως επιβάτης το πρωί της Τετάρτης σε αστικό λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι ένας νεαρός Παλαιστίνιος από τη Δυτική Όχθη που είχε μπει παράνομα στις ισραηλινές περιοχές. Ο δράστης κατάφερε να βγει από το λεωφορείο, καταδιώχθηκε, τον πυροβόλησε η αστυνομία στο πόδι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές- και εν συνεχεία τον συνέλαβε. Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφλεντ μίλησε για τρομοκρατική πράξη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης